24 Mart 2016

daredevil s02e05:

Kinbaku 

--- spoiler ---

.punisher mevzusunu soğumaya bırakmalarını beğenmedim. bir sezonluk konu çıkartabilirlerdi. hani geçiştirelim mi demişler? tam bir yere de varmadı. sadece sona saklamış gibi oldular. karen bir yandan araştırmaya devam ediyor. sadece hukuki bir olay çıksın diye mi tutuyorlar? adama ne oldu? tamamen unuttular adamı.

.elektra mıdır nedir? bu kadın çıktı geldi başımıza. sonunda da daredevil'in matt olduğunu biliyormuş da pat kıyafetleri gösteriyor. çok mu şaşırdık? belli değil miydi zaten? adamın kör olmadığını mı düşünüyorlar? açsınlar bir çizgi roman ülen.

.neyse hadi şaşırdık diyelim, kadının amacı ne? kendisi de kahramanlardan mı? hani adam öldüren kanunsuzlar kervanından mı? şimdi hemen araştırdım. marvel elektra diye bir karakter varmış. hani punisher'dan sonra bunu düşünmüş olmalılar. tabii her dövüş sanatlarında ustalaşan kanunsuz diye gelmesin başımıza.

.yakuzalarla problem yaşamış. mekanlarına gidip hacklemiş falan. derken matt çıkıp gelmiş, geleceğine güveni tammış. eh en azından çift şeklinde falan dövüşürler herhalde o güzel olabilir ama şu bölümde herhangi bir şey yoktu.

.matt ile ayrıldıkları zaman babasının katili bulmuş gelmiş. gençliğinde çok asi imiş bizim matt. evlere girmeler, bardaklar kırmalar falan. derken ayrılmışlar olaylar günümüze gelmiş. zaten geçmiş bahisleri pek bir yere gitmiyordu. neyse ki adam öldürme muhabbetine geldik.

.adam öldürmeden beyin travması geçirtmek de garip. adamın ağzını yüzünü dümdüz etti ama öldürmedi. nasıl beyin kanaması geçirmiyorlar? bir tanesi nasıl ölmemiş? insan hayret ediyor. neyse öyle diyorlar öyle kabul ediyoruz. biri adam öldüren kanunsuz, diğeri öldürmeyen.

.savcı da hepsinin ipliğini pazara çıkarmak istiyormuş. durumları foggy'nin eskisinden öğreniyoruz. böyle de ağırdan bir bölümdü işte.

.karen ile matt romantikliği inanılmaz kötü gidiyor. öpüşmeler de yukarıya gelmeyeceklerine yaptığı saçma açıklamalar. hani zorla bir romantizm katalım demişler ama çok kötü olmuş.

--- spoiler ---