30 Mart 2016

lucifer s01e10:

Pops 

--- spoiler ---

.yine saçma bir polisiye ile doldurdular bölümü. lucifer ve babası ile ilgili pek bir şey olmadı. öyle sohbetle geldi geçti. salak dedektifin hayatında da girdik iyice. annesini getirdiler bölüme. annesi de jessica jones'un anası. üvey anası ama aynı karakterde idi. kadının tip ancak bu oyunculuğu kaldırıyor herhalde.

.neyse bir tane aşçı öldürülüyor. zehirlenme vakası yaşanıyor. katil kim oynuyoruz. katil en başta şüphelendikleri, mekanı devracalak kadınmış. oğlunu öldürmek istemiş, oğlu da hindistandan sonra et yemeği bıraktığı için babasını öldürmüş. böyle de saçma sapan gereksiz bir polisiye işte.

.arada yine gülümseten lucifer yorumları, hafif yorucu oluyor artık ama iyidi işte. bölüm sonunda dedektif hatunun lucifere sarhoş gelmesi ama lucifer'in durumdan istifade etmemesi falan bir garipti. nedir yani bunun açıklaması?

.baba figürü meselesinde de bir cevap vermediler. olan biten yok yani, neymiş efendim babası baskı yapıyormuş. onu öldürmüş, yerine geçmek istemiş. sonra af ve barış istemek, sonra da babasının onu yarattığı meselesine gelmeleri hafif göndermeliydi işte.

.küçük kızlı bölümler de hoştu. maze ile arkadaş oldular. terapistimizi göremiyoruz die maze ile takılsın demişler. o kadın daha delikanlı, lucifer gibi değil. lucifer değişimden haz ediyor gibi de peşinde katil var ona hiç gelmedik. dedektif "duş" öldürülmesine karşı çıktı, birlikte iş yapacaklar sandık ama adam yok dedi. nasıl yani? her şeyi itiraf edecekse ortaya mı çıkacak? pek anlamsız oluyor.

--- spoiler ---