30 Mart 2016

higurashi no naku koro ni: kai e01:

Saikai 

yav yine sonraki animeden başladım sanki. bu 2007 serisi imiş, kai ile bitiyor. bir de 2006'da bir seri yapmışlar, kai'siz. muhtemelen ondaki olayları anlattılar ilk bölümde ama bakalım artık. inşallah ağır spoiler yememişizdir. değişik bir animeye benziyor. ilkin zaten büyük adamlar görünce değişik geliyor insana, (tabii veletler yine gelecek o belli) ikincisi de biyolojik saldırı, uzaylı saldırısı ve şeytan gibi muhabbetleri bir potada mı eritecekler ne yapacaklar? fena karışık başladı, olayları araştıran polis, olayların içinden yaşlı abimiz ve bir tane veledin büyümüş hali vardı. ilk bölümden sonra pek bir yere varamadım ama iyi yerlere gelecek gibi, hele gerilim korku muhabbetlerini güzel tırmandıracak gibiler. seslendirmeler falan da pek iyi geldi bana, giriş müziği hoş. çıkış müziği de pek olmamış.

--- spoiler ---

.yirmi yıl önce ortadan kalkmış bir köy varmış. bunu araştırmaya gelen bir polis ve arkadaşının anlatımı ile olaylar başlıyor. bir su birikintisinden patlama gerçekleşmiş ve köy yok olmuş. virüs bulaştığı ve insanları şeytana çevirdiğinden bahsediyorlar.

.bir tane kızcağız insanları kurtarmaya çalışıyor gibi, en azından hikayesini anlatan kızı kurtarmaya çalışmış. iğne falan vuracak velet gibi ama sesi büyük insan sesi gibi, olacakları bilen bi tip daha var o da ölmüş. yazdığı notlardan yola çıkıyorlar. oralar bir hayli karışık zaten. hele üç aile meselesi falan iyice çorba. ilkin uzaylılar gelmiş de sonra insanları iyi etmiş ya da zamanla bağışıklık kazanmışlar. üç aile diğerlerini kontrol etmek için virüsü kullanmış, bağışıklık çıkınca da kontrolü kaybettiklerinden yeni virüs yapmaya çalışmışlar, köy ondan yok olmuş falan filan gibi.

.neyse sırayla mekanları göstererek anlatım yaptılar. anlatım üzerinden mi gidecek? polis zaten olaylar olurken de içerdeymiş. şimdi koca adam olmuş ama mor saçlı kızcağız buna öleceğiz zamanı söylerken de yanındaymış. bu kadar zaman önceki olayın neyini araştırıyorlar? neden araştırıyorlar? 

.komplo teorisi mi? şeytanlı bir şey mi? yoksa uzaylı falan mı çıkacak? şimdilik bir şey ortaya çıkmadı ama zaten ilk bölümden böyle bir beklentimiz yoktu. esas kız psikopat gibi, sırf bunun için bile izlenir.

--- spoiler ---