30 Mart 2016

daredevil s02e09:

Seven Minutes in Heaven

--- spoiler ---

.frank'in hapishane sahnesi baya baya iyidi. elemanı ölüme terk etti fisk ama adam ölmedi. süper dövüşçüsün sen git demirciyi bul öldür dedi. o da ortalığı senin için mi temizliyorum neden beni özgür bırakıyorsun dedi, onun gibi bir şey dedi keltoş. şimdi bu adama dönüp dolanıp gelme ihtimali varken neden öldürmedi?

.sadece dizinin bir karakteri olarak devam etmesi haricinde bu adamın yaşamasının başka bir mantığı yok gibi, pek yemedik ama ine de sahneler iyidi. etkilendik. bundan iyisi can sağlığı dedik. hani senaristler de durumun farkında olarak dialoglara benzer şeyler serpiştirmişler. yapacak bir şey yok.

.matt diğer taraftan foggy'e gider yaptı. büroları dağılıyor gibi, aslında hiç fena olmaz ama büro falan dağılmaz. zannetmiyorum yani. arkadaşlar falan filan akla gelir. bir şekilde kurtarırlar. karen desen gitti gazeteci oldu. ben'in odasında neye ağladığını da takip edemedim. kadın ağır araştırmacı çıktı. adlitıp başındakine tekrar gittiler, isimsiz ceset polis imiş. susurluk davası gibi bir şey. devletin parmağı varmış. savcı ondan dolayı olayları kapatmak istiyormuş.

.punisher devreye girince olaylar yine canlanacak gibi. iki koldan aksiyonla geliyorlar. elektra tarafına gitmedi olaylar. çocuk ninjayı öldürünce matt yine biz farklı dünyaların insanıyız diyerek postayı koydu. bu bölüm pek giderliydi kendisi.

.derken el'in muhasebecisi olan adamı avlamaya gitti. meğer çocuğu ellerindeymiş ondan imiş. iki dakka düşünüp çocuğu kurtarmaya koştu. mekana girince kan sesleri duydu. indiler aşağı kafesler içinde kanları alınan tipleri gördüler. demirden bir tabutta birine kan naklediyor gibiydiler. ölümsüzlüğün sırrı bu muymuş yani?

.geçen sezonda kapıştığı, ağır dayak yediği. son anda güya öldürdüğü tip yine çıktı geldi. yakmış mıydı neydi? suratında izler kalmış ama adam son derece sağlıklı. ölümsüzlüğü bulmuş adamlar daha ne olsun? nasıl savaşacaklar? kafayı falan mı kesmeli? yanan adam nasıl ölmüyor? nedir bunların sırrı? az biraz açıklasalar gizemi iyi olacak. az bölüm kaldı artık.

.fisk'in muhabbetlerini pek özlemişiz. frank ile kapışma sahnesi de hoştu. adam dakkasında hapsaneyi ele geçirdi. para pul kalmadıydı. bu kadar adama nasıl para yediriyor? o kısmı da pek anlamadım ama herhalde mekanda bir ticaret (illegal işler diyelim) bir şeyler dönüyor. onun parasıdır.

--- spoiler ---