23 Mart 2016

lucifer s01e09:

A Priest Walks Into a Bar

--- spoiler ---

.yine polisiyeye boğup sonra iki dakka plan açıklamalara geçiyorlar. bu şekil yapılmış milyonuncu dizi olmasalar yine güzel olacak da ne bileyim işte bir rahip, kötü yola düşmüş bir çocuğu kurtarmak için ölüyor.

.lucifer bundan aşırı etkileniyor. bu adamın psikolojisini doğru oturtamıyorlar bence. insanı duygular var mı? bunu deneyimliyor mu? yoksa şeytanlığını mı bastırıyor? tanrının planı lucifer için bitmemiştir diyor da ülen insanlığın tarihi böyle yazılmamış mı? tüm planda lucifer şeytan olarak görevi yerine getirmemiş mi? ötesi mi var?

.rahip biliyor gibi konuştu ama orasını bağlamadılar, öldükten sonra da lucifer çatıda tanrısı ile konuştu. babasına veryansın etti. inansan da kaybediyorsun, inanmasan da diyerek güzel bir noktaya parmak bastı.

.piyano sahnelerini artırmışlar. ilki kadar hoş değilse de rahip ile atışmaları tatlıydı. salak dedektif kadın da geldi iki parmak ile melodi tutturdular o da hoştu. şimdi arkadaşlık meselesin geçiyorlar. ilk kadını baştan çıkarmaya çalışıyordu. şimdi arkadaşı mı oldu yani?

.yalnızlık çeken şeytan, bunalıma giren şeytan, bacağı kanayan şeytan derken. kardeşi bunu öldürmek için ölümden kirli polisi döndürmüş. biraz saçma bir plan, eleman kanıyor diye onu öldürtecek ve tekrar cehenneme gelecek falan filan. olayların böyle gelişmeyeceği daha şimdiden belli. adam ya ölmeyecek, ya gözü açılacak bir şeyler olacak.

.maze ile araları limoni, arada konuşuyorlar falan ama herhalde öldürmeye gelen birini falan o halledebilir değil mi?

.kirli polis devamlı tıkındı, gece gece karnımızı acıktırdı. dünya yemekleri bu kadar lezzetli mi diyor bir de itoğluit. dedektif karının (özel kaşlı karı diyelim) kocası ile de aşık atıp duruyorlar. eleman karısını korumak için bunu vurmuş. tabii kirli polis olduğu gerçeğini değiştirmiyor. pek gereksiz bir adamdı, bunu da uzatacaklar ya, kötü yani.

--- spoiler ---