23 Mart 2016

daredevil s02e04:

Penny and Dime

--- spoiler ---

.şimdi punisher gitti mi? erken oldu sanki yahu, daha dördüncü bölüm bu meseleyi kapattılar mı? adam iyileşince mi devam edecek? irlandalılara yakalanması falan hiç olmadı. hadi işkence falan için iyidi de sonunda böyle yakalanması falan hiç güzel olmadı.

.anlattıkları falan iyidi de ne bileyim yahu bunlardan öte bir şeyler olsun istiyor insan. daredevil gitti yardım etti, ne bileyim birlikte çalışmasalar dahi ortak bir dava falan olsa iyidi. irlandalı meselelerinde bir miktar birlikte çalıştılar. yine adam öldürecekken engelledi falan ama iyidi işte. pat diye böyle bir mesele yapıp bitirmeleri yarım kalmışlık hissi yarattı.

.bölüm sonunda da elektra diye bir hatun çıktı piyasaya kim bu? elektra diye bir film mi ne vardı? onla mı ilgili? yoksa eskilerden biri mi? mevzu nedir? ne değildir? onu da sonraki bölüme meraklandıralım demişler. eve girdiği vakit kadını nasıl duyamadı? aklı karen ile öpücükte miydi? oralar da pek olmadı.

.öyle güzel etkileyici gelip tamamına erdirmemek gibi oldu, daha sezonun başı ama ne bileyim beklenmedik işler yapmanın ceremesi bu olsa gerek. şimdi mecburen bir romantizm gidiyor, onuda karen ile yapıyorlar. ne gerek var arkadaş? hem patronu ile yatan sekreter olmuyor mu şimdi bu?

.polis muhabbetleri iyidi, övgüyü polislere verdi. düzenin işlediğinin bilinmesi gerekir dedi de ülen yeni mi aklına geldi. madem öyle polisle tam olarak birlikte çalış. isimsiz kal. öyle kanunsuz ol, nam sal sonra polis aklına gelsin.

.hem tek başına mafya ordularını öldüren adamı bir tane polis mi yakalamış yani? ona da kim inanır anasını satayım?

.karen tek başına adamın evini araştırıyordu. beyaz bir araç yaklaştı ama sonrasını göremedik. takipteler miydi? devletin parmağımı vardı? neydi dertleri? punisher'ın başındaki mermi, ailesi falan diye hikayelere dalıp sonra adamı hastanelik edip başka konuya geçmiş gibi oldular. punisher devam etmezse vay hallerine.

.işkence sahnesi ve tabii köpeğin tehdit edilmesi hiş hoş değildi. irlandalı manyak tip defiance tipindeki abimiz idi. böyle kızıllara boyanınca tanıyamadım. beyazına alışmışım. neyse ki köpeğin başına bir şey gelmedi.

--- spoiler ---