28 Mart 2016

daredevil s02e08:

Guilty as Sin
--- spoiler ---

.yahu bu adam öldürmeme muhabbetinin boku çıktı, daha da çıkacak. sıtkımız sıyrıldı. ülen meşru müdafaa ile öldür yani ne olacak? adam seni öldürmeye geliyor işte öldürebilirsin arkadaş. ninja geliyor zehirli oku omzuna saplıyor. hala öldürmeme derdinde. zehirlendi gitti mal, ölse üzülmeyeceğim artık.

.elektra meselesi de bir yere oturdu o iyi oldu. stick denen üstat ile ilgiliymiş. matt'i de eğiten abimiz elektra'yı üstüne salmış, hem de ta ünivesite yıllarında. içindeki ışığı öldürüp adam öldürme makinası yapmaya çalışmışlar da olmamış. vay efendim iyi ki de ışığın sönmemiş falan filan. çok abartıyorlar.

.genel hikaye de el dedikleri gizli bir ninja örgütünün bunları avlama meselesi imiş. ninjalar ölümsüzlüğün sırrını bulmuş ama tamamına erdirmeyen stick imiş. bu abimiz bu kadar ağırmış yani. lekesizler falan deyince game of thrones'a gitti aklım.

.bir çeşit silah, o velet miydi? kara gökyüzü bilmemnesi, ismini benzettim belki ya neyse işte, onunla ilgili planları varmış. bunun önünde de bizim dede engel imiş. takımı toplayıp karşı durmak istiyor ama takımının en önemli iki oyuncusu adam öldürmemeye geçti. matt elektra'yı kandırdı ama daha işte beş dakka geçmedi velet ninjayı boğazladı. eh saçma biraz ama artıralım demişler.

.mahkeme olaylarını iyice saçmaladılar. muhabbetler zaten ayrı bir garip, araya bağıran çağıran falan derken frank en son tavrını koydu. hükmünü yiyip hapse gitti. meğer oraya zaten gitmek istiyormuş. bizim fisk'i gördük son sahnede. onun çıkacağını hiç beklemedim çünkü frank'in esas mafya babası ile ne işi olabilir? amacı bunları temizlemek değil miydi? bir mantığı var mıdır? nasıl açıklayacaklar? çekimser bir bekleyiş içindeyim bakalım.

.karen ve matt olaylarının da boku çıktı. yatakta elektra'yı gördü sonra çekti gitti. ülen karı ölüyor falan desene. tabii eski sevgilisi falan muhabbetleri daha dönmedi ama sen ne ara eve geldin? foggy o kadar dikkat ediyordu. ne ara matt'in üzerine saldın karıyı? bir öyle bir böyle yapmaları saçma oldu. foggy de devamlı triplerde insanı geriyor.

--- spoiler ---