27 Mart 2016

boku dake ga inai machi s01e12:

Takaramono

--- spoiler ---

.finali pek beğenmedim, yani iyi hoş da ilk girişte verdiği şaşkınlıktan sonra finalde daha büyük umutlar besliyordu insan. şimdi tatlıya bağladılar. tam mutlu son da olmadı ama pek zekice de olmadı. en azından öğretmeni öleydi falan o zaman hoş olabilirdi.

.işleri tam o sen ölünce benim de yaşama anlamım kalmadı meselesine getirdikten sonra pat ölebilirdi yani. en azından kendini atmasını sağlayabilirlerdi, satoru atladıktan sonra hemen toparlayabilirlerdi. ülen sanki aşağı koyduklarının garantisi var. kendisi yeni komadan çıkmış, neyse işte.

.öğretmeni ile çatıda kaldıydı. hafızam geri geldi dedikten sonra hafif geçmiş görüntülerine gittik. herkese söylemiş hafızasının geri geldiğini. öğretmeni de herhangi bir suç işlemediği için, kendi kazası üzerinden de 15 sene geçtiği için onu hapse attıracak bir metod düşünmüşler. o da kendisini öldürmeye teşebbüs falan filan. buradan bakınca iyi de işte dediğim gibi adam ölmeye hazırdı şimdi adam öldürmeye teşebbüsten yatıp çıkacak.

.hele elemanın hayatından 15 sene çaldı. tamam yaşadıydı bir 15 sene sonra geçmişe dönüp komaya girerek geleceğe gelmiş oldu ama yaşamadığı bir geleceğe gelmiş oldu. önceki gelecekte tanıştığı pizzacı kızla bölüm sonunda kelebekle falan tanıştı, yani düşün artık.

.uzatmamaları belki iyi oldu ama böyle bir final de olmadı işte. olaylardan sonra tekrar zamanda yolculuk meselesi de ortadan kalktı. nerden geldiydi? nereye gitti? bir açıklama yapmadılar. sadece öğretmenine söyledi. diğerlerine de inanma ile ilgili iki geyik yaptı bitti. böyle işte.

--- spoiler ---