22 Mart 2016

daredevil s02e03:

New York's Finest 

--- spoiler ---

.dövüş sahneleri pek tatlıydı, başına bir şeyler gelecek diye pek gerildik. punisher bir yerden sonra yardım eder falan diye umduk. en azından daredevil'in hayatını kurtarmak için bölüm boyunca tartıştıkları insan öldürme meselesine bir girseler daha hoş olabilirdi.

.beklediğimiz gibi adam öldürme ekseninde kahraman olma temalı tartışma yaşadılar. motorcuların barını gören bir terasa kurulmuşlar, matt'i bacanın tekine zincirlemiş. sen mi iyisin? ben mi iyiyim? yakaladığın elemanlar hapishaneden çıkıyor yine aynı şeyleri yapıyorlar, doğrusunu ben yapıyorum diyor.

.hedeflerini sağlam araştırıyor imiş. dexter misali işte. aslında o kadar da kötü sayılmaz, argumanları pek kuvvetli ama matt bir türlü ikna olmadı. ikna olmasını da beklemedik. eline silah yapıştırdı, bölüm başında kaçak irlandalıyı buldu geldi. adam yarım iş bırakmıyor. ne yaptığını itiraf etmesini istedi.

.matt'in elinde silah, kendisi de bu irlandalının beynini dağıtacak. ya punisher'ı vurmalı, vurmazsa vurmasını engellemediği için yine katil olacak imiş. nasıl bir seçim diyerek haykırarak zayıf zinciri vurdu ve elemana daldı. şimdi madem öyle niye daha önce bunu deneyip kurtaramadı? hani belki o an dikkati dağıldı diye olabilir mi? 

.sonuç olarak yaşlı kadın katili irlandalıyı kurtaramadı. neden onu durdurmadın dedi de işte iyi kötü o kadar ayrı şeyler değil. devamlı karışıyor. burada da güzelce karıştırdılar. punisher'ı pek beğendim. zaten esas kötü olarak getirmişler, iyi de etmişler. walking dead'deki karakteri falan çirkindi. böyle yine gri alanlarda geziniyordu ama net adam olmuş.

.foggy kendi çapında kahramanlık yaptı, bizim hemşireye koştu gitti. matt ona gitmiştir diye tahmin etti ama tabii kafadan bir travma yaşamazsa bir şey olmadı. o kadar kavga, o kadar kafa gitmesi üstüne adam elli bin tane çamyarması indirdi. helal olsun valla ne diyelim?

.karen de bildiğin hukukçu oldu. savcılık ile aşık atıyor. kendi çapında ne yapabileceğine bakıyor. en son punisher'ın kafatasını gördü herhalde. bakalım ne olacak sonrası?

--- spoiler ---