21 Mart 2016

daredevil s02e02:

Dogs to a Gunfight

--- spoiler ---

.iyi de oldu güzel de oldu. şimdi daredevil'i punisher abimiz aldı kaçtı mı? devamında ne oldu anlaşılmadı ama güzel merak ettirdiler. punisher abimiz dexter'in daha haşini gibi bir şey. şehir olarak bunu istemiyorlar imiş, bunun alttan bir tartışması olacak gibi görünüyor. iyi kahraman, kötü kahraman, adam öldürmüş kahraman, öldürmemiş kahraman. hele hele bu tartışmayı iki kahraman aralarında yaparlarsa pek tatlı olacak.

.normalde dövüş sahnelerinde çok konuşuyorlar diye isyan ederim, şimdi son dövüş sahnesinde karşı karşıya geldikleri vakit konuşun lan artık dedim. belki arkadaş olurlar falan hehe.

.matt'i kafadan vurmuş, kafadaki koruyucunun uygun yerinden öldürmeyecek kadar vurmuş. giysisi falan korumazmış herhalde. o yüzden adam öldürmemişleri öldürmüyor gibi bir intiba uyandı. hatta öyle az biraz suça bulaşmışları da öldürmüyor. porno satmaya çalışan adamın çizgiyi aştığı sınır da adam öldürmek için yeterli imiş mesela.

.kanununu kendisi uyguluyor, tip olarak walkin dead'in elemanı tam uymuş. tip ve ses de tam olmuş. köpeği de kurtarmış, yeni kahramanımız bu olabilir. tabii arkada kalan bir tane tip için bu kadar uğraşması nedir? bırak o da yaşasın yani. hafif takıntılı bir tip gibi.

.punisher'in oğlunu öldürdüklerinden böyle oluyordu. filminde öyle idi de şimdi aynı karakteri mi canlandırıyorlar yoksa başka bir tür mü bilemedik. zamanla açıklarlar herhalde. esas kötünün de bir kanunsuz olması güzel oldu.

.daredevil bu kadar dayak yemese iyi olacak ama şimdi en azından konuşma fırsatı bulacaklar diye umuyorum. yoksa öldürmek istese öldürürdü. orası kesin.

.foggy hukukçuluğunu konuşturdu, savcıya laflar laflar etti. tabii bunları aptal yerine koymuşlar irlandalı elemanı yem olarak kullanmışlar. sonradan fark ettiler, akıllı olarak geçinirler bir de... bir de matt ile devamlı bir atışmaları var, o biraz bayacak gibi. olay yerine heyecanla dalışı iyidi, iyi insan ve iyi arkadaş canım orası belli.

.karen bir gariplik olduğunu anladı ama olayları yerine oturtamadı. matt'e direkt sordu. anlatacağını düşünmüyoruz ama bakarsın öğrenir. tabii punisher meselesinde biz yaptık bunları diyerek zaten olayları iyice anlatılmaz hale getirtti.

.la köpek kanından bulduğunu senin yazdığını okuyunca anladım bu arada onu da not edeyim dedim. bir kan vardı, kaçan adam mı? kendisi mi yaralandı derken, köpek aklıma gelmemişti.

.çanta konusunda da hakkaten devamlılık hatası varmış. tekrar açtım kontrol ettim. çanta elinde kapıya kadar gidiyor. elinde olsa dahi kamera açısı değişmeden omzunda çanta yok, anlık geçişten sonra omuzda çanta görünüyor. eh o kadar kadı kızında da olur diyelim.

--- spoiler ---