20 Mart 2016

boku dake ga inai machi s01e11:

Mirai

--- spoiler ---

.adamlar şaşırtmaya devam ediyor. önceki bölümde öğretmeni elemanı paketleyip suya attıydı. sonra geleceğini biliyorum ülen diye bağırışını duyup kurtardı mı ne oldu? tam kurtaramamış, komaya girmiş. kimin kurtardığını da anlatmadılar ama işte bir hamster hikayesi ile başladılar.

.hayatta kalan bir hamster ve tanrının katilin tekine örümceğe iyi davrandı diye gönderdiği örümcek ağı, kendisini buna benzetiyor. satoruyu o yüzden hayatta bırakmış, muhtemelen öğretmeni kurtarmış ama 15 sene komada kalmanın neresi hayat? neresi iyilik? pat diye geleceğe geçirmiş oldular ama bunu da geçmişe dönerek düzeltmesi gerekirdi.

.bu yüzden beklenmedik bir hikaye, özellikle hafıza kaybı meselesi, kendisinin de zaman yolcusu olduğunu unutması demek. tam bunu uzatırlar diye endişe ederken öğretmeni hastanenin müdürü olarak karşısına çıkıp bir sürü gergin halde hastanenin çatısına çıkarttığı vakit, hafızam geri geldi dedi ve bölüm bitti.

.şimdi pek merak ettirdiler. önceki bölümde de iyi merak ettirmişlerdi. adamlar bunu iyi yapıyor ama öğretmen neden bunca sene bekledi? neden komadan sonra hatırlama riskini üstüne aldı? sırrını mı öğrenmek istiyor? tam olarak derdi nedir? satorunun başına ne gelmiş, bu zaman yolculuğu meselesinin köküne mi inecekler ne yapacaklar? merakla bekliyoruz.

.bu arada hinazuki falan kurtulmuş, evlenmiş çocuk yapmış. arkadaşlarının biriyle mi kırıştırmış anlamadım ama garipti bu durum. ayrıca arkadaş grubundaki kız çocuğu gibi görünen tip de oğlanmış. ona da pek şaşırdım.

.satoru'nun anasına da bir çift laf söylemek lazım, velede iyi bakmış helal olsun kadına. şu durumda altenatif gelecekteki ölümünden bin kat iyi sayılır ama bakalım nereye bağlayacaklar, ihtimaller pek geniş.

--- spoiler ---