16 Şubat 2016

the walking dead s06e09:

No Way Out

--- spoiler ---

.carl ölmedi tek gözlü oldu. sevimsiz veledi büyüttüler, üstüne  gazi yaptılar. ne bileyim son haller iyidi aslında. diğer arızalı tiple mücadelesi iyidi. büyümüş de küçülmüştü. iyi idare ediyordu ama son anda o tip niye silahı alıp zombilerin ortasında bunlara ateş etti? kardeşi annesi öldü diye mi? başka çaresi var mıydı? neydi derdi? insanın aklına durgunluk veren sahne tasarlamış abilerimiz.

.de en başında o korkak veledi yanlarına almayacaklardı. ilk evden çıkarken, sezon arası vermeden önce anne dediydi. öyle kısık sesle konuşunca zombiler duymuyor muymuş? orayı geçiştirdiler. öyle geçti gitti ama veledin dayanamayacağı konusunda bir uyarıydı bu. peder salağı ile geride kalmalıydı. dayanırım falan dedi iyi güzel ama işte çocuk aklı ile hareket edersen ölürsün arkadaş. elindeki veledi tutar yerler. başını yiyişleri falan çok tatlıydı.

.neymiş efendim savaşçı ruhlarını canlandırmış, artık ilersi için daha güvenle bakıyormuş. umudu varmış. duvarları genişletecekmiş. sonunda elini sıktı velet. tek gözlü kahraman olacak, ha olsun olmasına da öleydi daha efsane olmaz mıydı? tüh yani hehe.

.glenn meselesi çok fenaydı. glenn ve maggie ölmesin de gerisi pek mühim değil. maggie gözcülük yaptıkları kulede mahsur kaldıydı. kule yıkılmak üzere iken glenn atladı ortalığa hepsini üstüne çekmeye çalıştı. cengaver üzerine yığıldı zombiler ama bizim ekip ağır silahlarla gelip hepsini öldürdü. neyse ki o ara çömdüydü glenn yoksa onu da harcalayacaklardı.

.benzin dolu tanker ile yola çıkmış geliyorlardı. arada motorsikletleri ile değişik tipler yollarını kesmişti. o kısmı da güzel toparladılar. zulanızda ne var diye sormuştu ya? onu yakından gördü. tam abraham ile sasha namlunun önündeydi, daryl arkadan efsanevi bazuka atışını yapmış bulundu. iyidi hoştu. yetmedi bazuka ile benzini de yaktılar. zombiler ateşe gelince de hepsi öldü gitti.

.şu kötü eleman ile denise midir nedir? şişko korkak doktor muhabbeti vardı. onu çok aşırı drama bağlamadılar ama eleman kızı kurtarmak için kendini feda etmiş oldu. ayaküstü değişmiş oldu yani? o ona biraz iyi davranınca o da biraz iyi oldu ya da hastalığı yüzünden doktora öncelik verdi, artık neyse ne. ilk carol indirdi, sonra da zombi halini salak morgan öldürdü. o mesele de öyle kapansın gari, gına geldi bu konudan.

.insanların gaza gelmeleri iyidi güzeldi, rick iman gücü ile çıktı meydana tek tek zombileri öldürdüler. diğerleri gelmese bir işe yaramazdı bu plan ama işte son anda hem glenn kurtuldu, hem diğerlerine yardımcı oldular. hepsine allah yardım etmiş oldu diyelim. salak peder ve hatta korkak eugene bile savaşçı oldu. daha ne olsun? aradan sonra değiştirmek istemişler durumları biraz. iyi de olmuş, güzel de olmuş.

--- spoiler ---