20 Şubat 2016

the 100 s03e05:

Hakeldama 

--- spoiler ---

.bölümler iyi gidiyor. sonunda jaha salağını hatırladılar. eleman kampa doğru gidiyormuş. bunların beldelerinin adı ne diye değişti. ne ara bu kadar iş yaptılar? ben bile takip edemedim. jaha kampı idi ilk başta. şimdi başka bir adla anıyorlar. neyse eleman dini lider kıvamında geldi, baştaki pike mıdır nedir? bana bulaşma da ne yaparsan yap dedi.

.şimdi bu yutulacak alet için neden inanmak gerekiyor? neden ikna etmeye çalışıyor. zorla yuttursa olmuyor mu? kabullenme süreci falan mı var? onu pek açıklamadılar. sakat raven'i seçti. onun durumunu düzeltirse inananlar olarak diğerlerinin de geleceğini düşünüyor. bu gökyüzü insanları kaç kişi? çoğalıyorlar mı? koyun sürüsü mü? iki dakkada başkan değiştirip katliam falan yaptırdılar ama bir kaç kişiden başka kişiyi de görmüyoruz sanki.

.neyse işte raven bölüm sonunda acısız yürüyordu. vücutlarını iyileştirebiliyor mu? yoksa acıyı mı dindiriyor? ölen tipin ölmediğini göstermişlerdi ama sadece beyin aktivitesi olarak mı yaşıyor? vücudun ölmesine bir şeyler yapıyor sandımdı ama değil sanırım. değişik ayaküstü hem gerçek dünya hem matrix karışımı güzel bir şey olacak gibi. sıçıp sıvamazlar umarım.

.murphy salağının hikayesine de geldik maalesef. kız arkadaşı ile hırsızlık falan yapıyordu. en son yakalandı. çok da mühim hikayeydi, çok dikkat kesildik. neyse ki uzatmıyorlar sevimsizi.

.asıl olay savaş meselesi idi. gülücükler saça saça gelen lexa ve clarke 300 kişinin katliamı ile karşılaşıp yıkıldılar. elemanlar yaralıları da öldürmüş. bir tek indra'yı sağ bırakmış. onu da allahın bellamy'si mesaj verdirelim diye ikna ederek yapmış.

.neymiş bu yüzden iyi olabilirmiş, tekrar aklını çelmek için clarke kampa gizlice girdi ama iki saat dil dökmeler ve fikir çarpışmaları sonucunda clarke'i teslim edecekti ki octavia yardımı ile kaçtı. eh yani öyle saçma ergen atarına değil de güvenlik ve kendi halkını düşünme meselelerine bağladılar. iyi insan mefumunu zorluyorlar işte.

.bu bellamy hep böyleydi de iyice allahın bellamy'si oldu. kafamızı çok ağrıtacak gibi. neyse ki lexa savaş çığırtkanlığı yapmadı. usullerini değiştirmeye karar verdiler. kana kanla cevap vermeyecekler ama içlerinde büyük arıza çıkacak, bakalım ne olacak?

--- spoiler ---