18 Şubat 2016

lucifer s01e01:

pilot

ilk bölüm itibariyle pek beğendiğimi söyleyemem. devamlı aynı espiri dolanacak gibi. konusu ne lan bunun diyor insan? fantastik bir mevzu yapacaklar mı? yoksa dedektif hatunla öyle yavşak yavşak takılacaklar mı? polisiye gibi mi? yoksa tanrı, melekler, şeytan falanlı filan mı? ilk bölümden sonra bir fikir edinmiyor insan ama ikinci bölümde de bir polisiye olay çözümüne girerlerse o vakit devam etmek için pek bir sebep kalmaz. hani arada komik olabilecek meseleler oluyor  ama o kadar yani.

--- spoiler ---

.şeytan tatile çıkmaya karar verirse ne olur diyor ve siyah tatlı arabası ile hızlı hızlı giderken polisin çevirmesi ile dizi başlıyor. zaten tüm olayını görüyoruz, polise gizli sırlarını söyletiyor. güldürüyor, içini döktürüyor. günaha sevkediyor yani. tüm olayı buymuş, ölümsüzmüş ama büyük meleğin daha büyük güçleri olması gerekmez mi? supernatural'in lucifer'i bu elemandan daha iyidir tabii ki...

.neyse kendisi devamlı tanıtıyor, ölümsüzüm diyor. işler çeviriyor. barmen (bartendır mıydı neydi neyse işte) olan bir kadınla konuşurken kanatlı zenci başka bir melek tip geliyor. cehennemin yönetimi, azap mazap işleri aksamış da falan filan.

.cehennem yönetimini bunlara vermek de garip bir anlayış tabii, tanrıları cezalandırmıyor da bunlar cezalandırıyor gibi anlatıyorlar. iblis falan başka olabilir tabii.

.bu muhabbetlere pek girmeyecek gibiler ama arada devamlı geri gel cehenneme, işler aksıyor tadında tehditler falan oluyor. bu konuda dizi yapacaklarsa bu geyikler ve polisiye neydi? esas karakter dedektif falan olunca büyük olasılıkla onun davalarından devam ederler gibi geliyor. zaten laf arasında yeni ortağınım tadında sözler söylendi. o yüzden pek bir beklentim yok ama bir bölüm daha izlerim herhalde işte.

.lucifer'in insanlara değer verme muhabbeti de pek anlamsızdı. insanlaşıyor mu? bir tane star ama keş bir kadıncağız vardı. onu meşhur etmiş, üstüne hayatını düzeltmesi için tavsiyelerde bulunur iken vuruldu öldü, bölümün konusu da bunun katili kim meselesiydi. yapımcısı çıktı, çok şaşırdık.

.velet muhabbetleri fena değildi işte, adam veletlerden tiksiniyor da zamanla araları pek iyi olacak gibi. o kadar izler miyim? orasını bilmem

--- spoiler ---