18 Şubat 2016

into the badlands s01e06:

Hand of Five Poisons

--- spoiler ---

.sezonu iyi bitirdiler, hafiften avatar havası bile aldım son sahnelerde. bizim mk denen veledi paketlemeye gelen abiler karanlık güçlerini kontrol edebilen, shaolin tipi abilerimiz imiş. bir kadın iki adam, değişik figürler, değişik uçuşlar falan baya iyidi. sunny onlara karşı iyi direndi ama tabii ki beceremedi.

.sonunda başına bir tip geldi, ve gözlerini gemide açtı. çorak topraklardan çıktı ama köle olarak. gemili abimiz kazık attığını anlamış. bölümün başında getirdiği kafa mk kafası değildi, zaten o kadar basit olamazdı o meselenin çözümü. güzelce toparladılar. şimdi sonraki sezon olaylara gel.

.mk tekrar demir sandığın içine girdi. sunny köleleşti, sevdiceği ortada kaldı. quinn karnından güzel bir kılınç darbesi aldı. jacobee midir nedir? zenci baron öldü büyük ihtimal. quinn'in oğlu kaçtı yine, eleman bir türlü ölmüyor. en sevimsiz karakter ama çabuk öldürmeyecek gibiler.

.hain de bizim esas bilge abimiz imiş. ben oğlu anahtarı falan verdi sandımdı ama dul'u destekleyenler çok, kadın bir şeyler başaracaktır artık. quinn ölmediyse bile artık tekrar iş göremez hale gelmeli. ne olacağı belirsiz ama ölsün artık.

.dövüş sahneleri pek iyidi, hani bundan çok yapsalar bayar mı bilmiyorum ama figürler, uçuşlar kaçışlar, senkronlu hareketler falan pek tatmin ediciydi. adamlar geniş alanlar, afyon tarlaları falan derken aslında dar alanda güzel çekmişler.

.dünyaya ne olduğuna dair bir miktar bahis geçti. gelecekte geçen bir hikaye, amerika sonrası bu olaylar olmuş. beyaz saray maketine bakıp mk'ye ders veriyordu sevgili baron abimiz. gelecek çorak topraklarda demek. ötesi nedir kim bilir?

.pudra'dan tanıdığımız abimiz, cemaat liderli sevgili baba. kendini zehirleyip kale dışına atılan kızını geri kabul etti. kendi kendini zehirleme olayı da süperdi. babanın geri kabulü bir miktar kolay oldu ama ayindeki melodiler falan hoştu.

.dul yaralandı, sunny'nin sevdiceği kurtardı ama zehir şişelerinin seçimini tildaya bıraktı. asıl olay dul'un mk gibi özel bir tip olmasıymış ama özelliğini mi kaybetmiş ne olmuş? bunlar hep sonraki sezona kaldı. çok bekletmeseler bari.

--- spoiler ---