17 Şubat 2016

into the badlands s01e05:

Snake Creeps Down

--- spoiler ---

.işler pek karıştı. diğerlerine göre hareketli sahneler azdı ama durduk yere iş yaptılar. baron'un genç karısı ön plandaydı. zehirlendi mi ne oldu? eğer zehirlendiyse kadın hakkaten pislikmiş. araları iyi gibiydi. neyse baron bağırıyordu yardım edin falan diye ama pat diye dövüşlerin ortasında olayları gördü. ne ara oldu bu işler çok anlamadım ama iyi oldu.

.adam beyin tümöründen ölmeden baya bir olayı karıştıracak gibi. sunny'e pek güveniyordu. işler iyice sarpa saracak gibi görünüyor. bir bölüm kaldı ama çorak topraklardan dışarı çıkmaya meyletmediler bile. mevzunun ne olduğu hala belli değil ama güzel akıyor dizi.

.dış dünyada ne var. dünya nasıl böyle bir hale gelmiş? sene kaç? bunlar hala belli değil. belliyse de ben anlamadım vallahi. bir de dini akım gibi bir insan topluluğu gördük. kendisini powder filminden bildiğimiz, bir abimiz liderlik ediyor. tron ve avatarları falan seslendirmiş abimiz ya neyse işte. sevimsiz veledin dedesi imiş.

.baron konuşma yaparken kafa gitti. tümöre bir şey yapamayacak ama kızcağız bir şeyler veriyor. ne ara ölecek bu adam? ailesini öldüren kılıncın kendisinin olmadığını söyledi. eh doğru sayılır ama bir de bunların arasında kim öldürdü muhabbeti mi olacak? öldüremem demişti üstelik. saçma olur yani.

.sunny veledi gemici abimize teslim edecek mi? dul nasıl her seferinde kaçıyor? o son sahnede mk'nin gözü dönünce niye herkes durdu. hani döner bizi öldürür diye mi kafayı yedi nedir yani? tilda kaçtı iyi güzel de dul yakalanabilirdi.

.tabii tüm bunlar baron mk'nin durumunu görünce gözden düştü. eleman eliyle aduket attı resmen. devamlı konuşturdukları göze girmeye çalışan çırak veledi öldürüverdi. bakalım sezon sonunda ne olacak? şu madalyon, pusula ve kitap neyin nesidir? güzelce bitirseler bari sezonu.

--- spoiler ---