1 Şubat 2016

Crimson Peak


filmin görüntüleri güzel de hikayesinden pek bir lezzet alamadım. bir kere romantik kısımlar var ama hiç de zekice tasarlanmamış. nerdeyse zengin kız fakir oğlan muhabbeti işte. üstüne hayaletler falan serpelim demişler. eh hayalet görüntülerini de güzel yapmışlar ama toplamda neye yaradı bu hayaletler? işlenen cinayetlerin o şekil işlenmesi, gelen bıçağın şak diye girmesi falan filan gibi insana hayret veren saçmalıklar oluyor. şöyle güzel manzaralar, hafif saçma bir hikaye izlemek isteniyorsa ama tabii ısrarla, o vakit işe yarayabilir. aksi durumda pek bir numarası yok, yine de iki saat izleniyor tabii.

--- spoiler ---

.yazar olmaya çalışan bir hatun kişisi var, annesi öldükten sonra hayaletini falan görmüş. kızıl tepeye gitme yavrum diye hoplatmış bunu. ta bilmem kaç yıl önce ama günümüzde kadın tutup pat diye ismini cismini bilmediği yere, varını yoğunu bırakarak gelmiş. olacak iş mi şimdi bu? bir gideceğin yerin adını falan arat (hadi google yok konu komşuda mı yok? nasıl yazarsın ülen sen).

.neyse işte esas karanlık karakter bir adam ve kız kardeşi. kendileri pek ensest imiş. şimdi ensest pek moda ama çok abartmamışlar görüntüleri. sonunda ancak anlaşılıyor. kız kardeşi değildir falan diyoruz ama ısrarla kardeşiyim diyor sapık hatun.

.icatlar yapan bu abimiz kendine maddi destek arıyor. meğer analarını öldürdükten sonra kız kardeşi ile zengin kadınları ayartıp evlenip zehirliyorlarmış. bu da pek standart bir senaryo işte. olan biten bundan ibaret.

.bu seferinde ayarttıkları zengin hatuna aşık oluyor ve işler karışıyor. ilkin zengin hatunun babasını (supernatural'in sevgili bobby amcası) saçma sapan şekilde öldürüyorlar. sonra kadını ayartıyorlar. hani babası kızımın kalbini kır kaybol git ülen der ya, tam o klasik iş oluyor ama bundan kalbini çalmasını da biliyor.

.bir zaman sonra kızıl tepeye geliyoruz, değişik bir şato, yerden kırmızı kil fışkırıyor. karlarla ortalık kızıla dönüyor. ev zemin yüzünden yere gömülüyor, garip sesler. akan tavanlar ve hayaletler derken aslında hiç korkutmuyor ama renkleri güzel işte.

.derken hatun anahtarı çalıp durumlarını öğreniyor. sonra bıçak geçirmece oyunu oynuyoruz. bıçaklanan bıçaklanana, bu hatunu seven doktor çıkıyor geliyor o kadar yolu ama salak bir kadının bıçağından kaçamıyor. yaralanıyor ama esas adam öldürmeyecek yerini sorarak bıçaklıyor. kadınını kurtarmaya çalışırken ablasının kurbanı oluyor.

.ölüyor bitiyor ama ruhunu dönüp en son anda sevdiği kadını kurtarıyor. o da işte dikkat dağıtmaca yapıp esas hatunun kürekle diğerinin beynini dağıtması şeklinde oluyor ve film böylece muhteşem şekilde bitiyor.

--- spoiler ---