5 Ocak 2016

the expanse s01e02:

The Big Empty

--- spoiler ---


.yine pek bir şey anlamadan bölümü bitirdik. fazla gizemli geliyor. fazla konu var, fazla kavram var. genel olarak uzayda havasızlıktan ölmek üzere olan mürettebat gerginliği vardı bölümde.

.adamlar telsizlerini tamir edip yardım sinyali yolladı da ülen az önce bir gemi geldi ve ana gemiyi havaya uçurdu. dönüp onların geleceğini bilemediniz mi? marslı kardeşler ana gemiyi havaya uçuruyor ama mekiği tutsak mı alıyor? onun sebebi ne ola ki?

.neyse ki marslı cephesinden de olayları anlatacaklar ve bir miktar bu güneş sistemi savaşının ne olduğunu anlayacağız diye umuyorum. tabii tüm bu olaylar içersinde zengin ve dövüşçü kızcağız ve gördüğünün de bağlantısı olması gerekir.

.şimdilik ona ulaşamadık, belki dizinin genel gizemi budur, diğer tarafta dedektif de zaten kızı arıyor. yani bir şey olduğu yok, bölüm böyle ağır ilerliyor gibi görünüyor. güzel toplarlarsa güzel, toplayamazlar ise kötü.

.dünyada birleşmiş milletler genel sekteteri başındaki hatunu da bol bol gördük. terörist kabul ettiğimiz uzun kemikli kardeşimizi tekrar sorguladı ama benim anladığım bir bilgi edinemedi. dünya yerçekimi ile işkence ediyorlardı (eh güzel gönderme) adam da rahat etsin diye aya gönderilir iken ilaçları kasten almayarak intihar etmiş.

.şimdi bu rokettir, g kuvvetidir, ilaçtır, itiş kuvvetidir falan hepsi pek eski teknoloji geliyor ama ekranlar, telefonlar falan yeni teknoloji. su savaşı, su kıtlığı, soğuk savaş falan da başka bir zaman diliminin hikayesi gibi. acaba roman o dönemin miydi? üstüne yeni teknolojiyi senaryolaştırarak bize yutturuyorlar mı nedir?

.neyse genel olarak hala yarım yamalak anlayarak ilerliyor işte. mekikteki elemanın bıraktığı görüntü kaydının savaş çıkarması ya da öyle bir ihtimali de ne ola ki? diğerleri niye karşı çıktı? ne oluyor falan oraları bile idrak edemedim. bu diziye özel bir zor kavrayış yaşıyorum. bakalım nereye kadar gidecek bu iş.

.uzaydaki görüntüler, mekik içi görüntüler, şehir görüntüleri falan hepsi pek iyi görünüyor. bol para harcanmış. o yüzden insan altında güzel de hikaye vardır diye merak ediyor. hayırlısı bakalım.

--- spoiler ---