6 Ocak 2016

jessica jones s01e11:

AKA I've Got the Blues

--- spoiler ---

.iyice saçmalıyorlar yahu. ne diyeyim bilmiyorum. işin garibi saçmalayan diziler ikinci sezonu kesin oluyor. çam yarması, kırılmaz, ezilmez büzülmez, yanmaz tipi de olaylara sokacaklar herhalde. belki o şekilde bir aksiyon bir güzellik olabilir diye umut ediyorum.

.şu şekilde jessica'nın bu kurbağa suratlı herifi öldürcek öldürmeyecek muhabbetini o kadar saçma yaptılar ki insan hayret ediyor. en son hope için söz verdi ve öldürecek idi. bunun için uykusuz uykusuz morg aramasına başladı. bu sırada ölen zenci dedektifi gördü falan filan oldu. araba çarptı, gerekli gereksiz işler.

.yetmedi sarışın salak polis, askeri geliştirme ile yapılan ilaç ile ortalığı birbirine kattı. trish'in peşinden ayrılmadı. jessica'yı bulmak için yaptığını anladıydık, trish de anlamış olmalı ki söylemedi. elemanı almaya gelen ordudan tipleri falan öldürdü. sakız gibi ilaç çiğnedi.

.derken jessica'nın dairesine geldik. neymiş efendim kilgrave'i öldürmeye engel oluyormuş. önce jessica'yı öldürmeli imiş. bir bakıma haklı da ülen bunun için harcayacağın enerjiyi git adamı öldür. madem jessica'yı halledebiliyorsun o an halledersin.

.jessica ve trish'i banyoya sıkıştırdı. jessica yaralıydı, ben halledemem bunu dedi. trish elemanın ilacından aldıydı, hop attı ağzına bir tane güçledi, adamı patakladı falan derken nefesi kesildi. ölümden döndü ve iyice saçma oldu işte.

.askeri muhabbeti böyle saçma şekilde yarım yamalak monte etmiş oldular. kilgrave falan göremedik, babasına ne yaptığını bilemiyoruz. böyle hikaye gidişatını da allak bullak ettiler.

.geçmişten bolca hatıra vardı. keşke şu özel güç muhabbetini daha güzel yapsalar onu gösterseler de bir şeye benzese. ne bileyim eski kahramanlık hikayeleridir, denemeleridir. kahraman olmayan süper kahraman diye izlediydik. ekşi suratlı bir kadının salak salak adam öldürmeme muhabbeti çıktı yahu. o kadar insan öldü sırf bunun yüzünden, inanılmaz saçma.

.ha sona tekrar gelirsek. bu barmen kırılmaz tipe neden şimdi sıra gelmiş? komşusu onu seviyor diye boğazını kestirtiyor elemana ama zenci sağlam çaktıydı. haberi vardıysa niye ilk ona gitmedi. yoktuysa nasıl haberi oldu?

--- spoiler ---