4 Ocak 2016

jessica jones s01e10:

AKA 1,000 Cuts

--- spoiler ---

.yahu bu ne böyle? yine kaçtı kilgrave. jessica niye öldürmüyor bu adamı derken şimdi hope ölmeden önce söz aldı. bu neydi peki? karman çorman ve saçma sapan bir yere gidiyor. iyice bezdirecekler.

.orta kısımlarda toparladıklarını düşünmüştüm. elektrik sorunu avukatın oynaması imiş, salak kadın kendi sorunları için kilgrave'i kaçırmış. eski karısına gittiğinde onu da kazıkladı. öyle saçma sapan lezbiyen hikayesi inanılmaz saçma bir yere gitti. sekreter koştu yetişti, kadının kafasını masada parçaladı falan filan.

.kilgrave'in olayı virüs imiş. eh bu da güzel bir açıklamaydı ama jessica nasıl bağışıklık kazanmış? kandan falan değilmiş olay yani jessica'nın kendisi imiş ve ancak bunu yeni fark edebilmiş. o da biraz zekasızlık ya neyse işte.

.babası oğlu için antivirüs arıyormuş. eksik bileşen jessica'dır diyerek aşı yapmaya koyuldular. hope ile takas etmesi için babası ile gittiler ve saçma sapan bir restorant sahnesi oldu da bitti işte. kilgrave yine kaçtı. bir şey olduğu da yok.

.o kadar kanıt için uğraşmışlardı. salak sarışın polis geldi kanıtları yaktı. dedektifi öldürdü. aldığı ilaçlar yüzünden falan diyor da ülen insan öldürülmesi gereken bir insanın hapse düşme ihtimalini neden ortadan kaldırır ki? yakalanırsa öldüremez mi diye? e kaçarsa yine öldürürsün işte en azından yerini falan bilirsin yani.

.neyse öyle bir sürü yeri kafama yatmayan bir bölüm idi, sonu da böyle geliyor gibi. hope öldü. avukat olayının hikayesi sıçtı batırdı. baba karakteri ortadan kayboldu gibi. aşı pek işe yaramadı sanki, ayak sürüdü ama neydi o anlamadık.

.ha bir de şu salak destek grubunun olayı vardı. o şekilde jessica'nın elinden kurtardılar kilgrave'i de e arkadaş adam destek almadan gelmemişse nasıl yapacaktı peki? bir sürü insanı kontrol altına aldıydı. insan öldürülüyor mu öldürülmüyor mu? nedir yani?

.on iki saat on sekiz saniye olayı da garipti. o kadar süre etkiden kurtulmuş ama kaçmamış. neymiş dalmış gitmiş, beyaz at görmüş de atlayamamış, beynini ondan temizlemek yosun temizlemek gibiymiş. yemedik yahu, yemedik...

--- spoiler ---