23 Ocak 2016

the 100 s03e01:

Wanheda: Part 1

--- spoiler ---

.pek sağlam bir yeni sezon başı olmadı ama bütçeyi artırmışlar gibi. konuları dünya çapına mı yaymışlar ne olmuş? yeni yeni uluslar çıkmış meydana ya da yeni tanımlamalarla gelmişler. üç aydan beri barış hakim imiş. dünyadaki kabileler ile anlaşma sağlamışlar. dağ insanları hepsinin canından bezdirmiş.

.jaha salağı ışık kenti mi neydi? onu buldum dediydi. bulduğu şey dünayı nükleere boğan yapay zeka imiş. insanlar dünyayı bu hale getirmemiş de dünyadaki temel soruna temel çözüm getiren makine bu hale getirmiş. olayları tam böyle mi açıklamışlardı neydi hatırlamıyorum ama böyle bir miktar terminatör hikayesi oldu işte.

.yine de yapay zeka falan getirirlerse hoş olur. bina dışında sistemin nasıl hologramı oluyor? ellerindeki kristale benzeyen şey de nedir? sevimsiz uyumsuz veledi niye devamlı tutuyorlar anlamak zor. sığınaktaki çıldırma görüntüleri ve müziği iyidi bu arada.

.jasper miydi neydi? maya'nın ardından kafaları kırmış. tutup bunu göreve çıkartıyorlar ve buz halkından tiplerle karşılaşıp saçma sapan hareketler yapıyor ve bakalım savaş mı çıkıyor nedir? zaten savaş çıkmasa bir şey olmaz artık. uzay çağından kalan bir yapay zeka olayı var.

.dünyayı bu hale getirmekle çok mu iyi yapmışlar? onun muhabbeti dönecek bir sürü, bir bakıma iyi ama işte şimdi clarke'ın durumu pek salakça olmuş. jaguar falan avlıyor hatun, böyle saçma da bir şey olmaz yani.

.yetmiyor gidiyor kendisini koruyan başka bir hatunla yiyişiyor. ne ara lezbiyen oldun lan? kumandan ile takılmamıştın hani? takılmışlar mıydı yoksa? öpücükten sonra kaçtıydı diye hatırlıyorum. yavuklusunu öldürünce kafayı çizmiş herhalde. yetmemiş tüm ırklar onu arıyor imiş. insanlık yüzyılda birini öldürürsen güçleri sana geçer kafasına nasıl geçmiş acaba? mesele buymuş.

.neyse işte raven tipinin hastalıklar artmış, başkan tipi herkese nasihatler yağdırıyor ama hala salak salak tutumları var. marcus tam askeri adam olmuş ama içine düştükleri durum henüz belli değil. bellamy desen iyice kaptırmış kendini. kız kardeşi kendini iyice yerli zannediyor. lincoln de iyice insana benzemiş hehe.

--- spoiler ---