23 Ocak 2016

the expanse s01e07:

Windmills 

--- spoiler ---

.yine yarım yamalak anladık. adamların engin dünyası var ama gıdım gıdım anlatıyorlar. dünyada kendi kendilerini yöneten toprakla içli dışlı tipler varmış. genel sektreter yardımcısı kadın ziyarete gitti, dünyanın hali hakkında bir takım bilgileri böylece öğrenmiş olduk.

.kendisi jimmy oğlanı hakkında bilgi arıyormuş. ailesine falan bakıp terörist olup olmayacağını mı araştırıyor nedir? pek bir şey anlamadan diğer tarafta dünyanın ajanı ile karşılaştık.

.marlı gemisiymiş gibi yola çıkan ekibimize marslılar bordo yapacaklar idi. teftiş benzeri işlemden önce sinyal tespit ettiler. sinyali gönderen de baştan sona beylik lafları eden ajan tip idi. ilk hava kilidinden atacaklardı. sonra nasıl kurtulacakları hakkında bir iki tüyo verdi falan filan derken bölüm bitti.

.herkesler eros’a gidiyor. jimmy oğlanını erosta ölüm bekliyor. eros neresi bu arada anasını satayım? dedektif tipi de elini eteğini çekti, hafif bunalım yaptı ve yollara koyuldu. eros’ta neyi aradığı hakkında en ufak fikrim yok.

.diğer hikayelerde ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok. savaş muhabbeti vardı o kaldı. dgi muhabbeti vardı ne olduğu belli değil. marslıları yeniden görmedik. hikaye bir mürettebat ve bir dedektif arasındas sıkışmış durumda, tez zamanda açılması ve açıklanması umuduyla diyelim.

.sert çocuk, yumuşak çocuk, adam öldürme öldürmeme muhabbetleri beni şimdiden baydı ama bakalım çok uzatacaklar mı? mekiğin ekibindeki bacağı kırılan tipten her yapımda bir adet bulunuyor herhalde.

--- spoiler ---