24 Ocak 2016

heroes reborn s01e13:

Project Reborn

--- spoiler ---

.olmadı ki şimdi. adamlar güneş patlamasına dünyaya ek koruma sağlayacak bir özel güç üreterek çözüm buldular. var mı böyle bir şey? eğer vardıysa şimdiye kadar bizi alıştırmaları gerekiyordu. makul gelmedi, hani nesi makul olacak diğerlerinin denebilir ama hepsi üç aşağı beş yukarı yapılan süper güçlerdi. bir temeli falan vardı. koskoca dünyayı gösterdiler ve etrafına kaplama çaktılar.

.bir de bir kurban gerekiyordu. ortalıklarda görünmeyen noah abimizin durumu da buymuş yani. üzerine araba düşeceği sırada velet bunu kurtarmış. arada insan olması gerekiyormuş ki kızkardeşi ile dünyayı kurtarabilsin. neden insan olması gerekiyor ülen? hadi gerekiyor, evsizin tekini kullansaydınız mesela?

.neyse işte son ana sıkıştırdılar her şeyi, görüntüler aksak aksak, arada alevli parçalar düşüyor. sarışın kız kendi başına engellemeye çalıştı. sonra zamanı büken velet geldi, iki saat denedi etti falan filan ne bileyim ikna olmadım. ikna etseler hoştu aslında ama edemediler.

.chuck tipi de tek başına ilk gelen dalgayı göğüsledi mesela. bu nasıl oldu? tamam adam güneşten besleniyordu da kendini bombaya çevirdi de gelen dalgayı mı patlattı? e koruyucu ışınlar falan? madem öyle patlama ile oluyor niye bomba atmadılar? yok yani bu ilk saçma kurban olayıydı zaten, orada koptu işler.

.erica salağı üzerine o kadar uğraşmışlardı ama yine onun geleceği olmadı. kendisini gelecekte bıraktılar ve dünyayı kurtardılar. şu durumda kendisinin olduğu zamana insanlar daha ileri gelmeyecek mi? onun için anlık bir hadise olacak ve buna üzüldü mü yani? zaten temel hikaye sakattı. dünyanın yok olması neden gerekiyordu? sen yine istediğin geleceğe istediğin kadar insan gönder işte. her türlü yıkım mümkün. git elli bin yıl sonraya git.

.görünmez kadın kendini kurşun önüne attıydı. neyse ki o ölmedi. herkes bir kahramanlık peşinde nasıl bir heroes manyaklığı bu arkadaş? iğrenç polis olmuş sevgili şişko matt'i komple unuttular. 

.3d görüntülerine üzüldüm. hiç mi para kalmadı? hiç mi uğraşamadılar nedir? çok fenaydı. şimdi herhangi bir oyundan görüntü alsalar bundan bin kat iyi olurmuş. yazık etmişler. neyse ki japonlar o kadar kötü değildi.

.her şey bitti gitti. üstüne muhteşem ikiz veletlerin babaları ile ilgili gizem bırakarak sezonu bitirdiler. ikinci sezonu olur mu bakalım? üç sezonla geliyorlardı. en iyi başlangıç bu olmalıydı.

--- spoiler ---