12 Aralık 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s03e10:

Maveth

--- spoiler ---

.adamlar aksiyon dozuna doymuyor. sezon arası finali midir nedir? sonraki bölüm martta görünüyor ya o çok fena. bu kadar ara veriyorlar mıydı hiç hatırlayamadım. üstelik son kısmı da kestiler bir şekilde. phil ve fitz nasıl dünyayı yok edecek yaratığı beraberlerinde getirdiler?

.o son bakış, ward'ı öldürdün ülen bakışı mıydı? yoksa birlikte geçmelerine izin verdik bakışı mıydı? ikincisi ise nasıl yaptılar bunu? ilki ise nasıl ward'ı ele geçirmesine izin verdiler ve üstüne geçitten geçmesine müsaade ettiler? o ara ne olduysa güzel açıklayacaklarını umuyorum.

.fitz diğerlerini will'e yönlendirdi. meğer will'in içine uzaylı tanrısı kaçmış. ülen uzaylı tanrısı dedikleri de stargate'in goa'uld meselesi gibiydi. parazitimsi bir şey uzaylı gezegenini yok etmiş. ward buna yeni başlangıç diyor ama işte gezegen mahvolmuş gitmiş, şimdi bu alet dünyaya geldi, haydi hayırlı olsun.

.tüm ekip işbaşında idi. önce tesise su yollarından sızdılar, sonra geçidi kontrol altına aldılar. sonra mack geride kalıp olası tehlikeye karşı uçakla bombardıman yapılmasını söyledi. son saniyede ekip kurtarıldı ama işte tam bir kurtarılma sayılmaz.

.her zaman iyiler daha büyük kötüleri beraberinde getiriyor ki iş olsun, dizi olsun. karışsın olaylar. oturalım devamlı izleyelim. 

.simmons psikiyatristi saldı, kızı kurtardı ama nainsanları öldürdü. aslında uzaylı ordusu için askerler olacaklardı. o yüzden ölmeleri belki iyi oldu ama ne bileyim doktor olayında da o kadar tantana boşa gitmiş oldu. bir hayli karıştı ortalık.

.fitz'in kaçmaya çalışması, gezegende takılmaları. uzaylı tanrısı dedikleri tipin kendinin farkedilmesini engellememesi. phil'in ward'ı öldürmesi, hemen öldürmemesi, son sahnelerin uzaması falan hepsi biraz fazlı geldi bana. tabii güzel açıklaması olabilir, bekliyoruz martı...

--- spoiler ---