24 Kasım 2015

the walking dead s06e07:

Heads Up

--- spoiler ---

.glenn ölmemiş demek! bu nasıl açıklama derken ölmediğine sevinmedim desem yalan olur. parçalanma şekli, kan revan falan üstte kalan salağa aitmiş. alttan kendini çöpün altına atmış ve aç susuz ortalığın sakinleşmesini beklemiş. eh daha iyi bir açıklama da olabilirdi ama buna da şükür artık.

.enid denen kız glenn çıktığı vakit orada ne arıyordu bilmiyorum ama o çıktı meydana, su falan attı sonra yok efendim döner misin dönmez misin? döndüler evlerine balon ile haber ettiler ama sevinç kısa sürdü. baştan beri dökülen ev yıkıldı, duvar delindi ve zombiler geliyor artık.

.arada rick abimizin ağır açıklamaları, diğerlerini kurtarmak için kendinizi feda etmeyin azarları, lider hatunun veledini kurtardığı için laflar söylemesi falan derken orta kısımlar öyle geçti.

.bir de babasını öldürdüğü oğlana silah kullanmasını öğretiyordu. mermi falan yoktu ama eleman gitti silah deposundaki kadını kandırarak mermi aldı ve carl'ın peşinden dolu silah ile gittiği görüldü. carl falan ölürse hala üzülmem.

.morgan abimizin dramı da komik artık, öldürmeden olmayacağını biliyorum ama karar veremiyorum falan diyor. doktor hatunu esir ettiği tipi tedavi etmesi için götürürlen carol gördü ve ortamı bastı.

.alınlarında w yazan tiplerin az daha rick'i öldürmesi üzerine zaten bir fırça yemişti. şimdi böyle bir muhabbet, morgan abimizi şutlayabilirler herhalde. bu kadar iş içersinde bir de adam öldürmek öldürmemek muhabbetlerinin gerginliğini yaşıyoruz.

.duvarlara bakım yaparken koskoca evi kontrol etmek kimsenin aklına nasıl gelmedi? şimdi bu buldukları yer tamamen gitti mi? ortalığı zombi mi basacak? kendi elleri ile zombi istilasını çağırmış oldular. normalde kesip biçen tipler gelsi, bina yıkılsa yine kimseye bir şey olmazdı ama rick'in planı ile işler iyice bu hale geldi. pek bir saçma ve kötü oldu ya kimsenin sesi çıkmıyor hala. bakalım glenn dışardan insan mı kurtaracak ne yapacak? glenn'in ölmediğine her türlü sevindim. hayırlısı artık.

--- spoiler ---