24 Kasım 2015

grimm s05e04:

Maiden Quest

--- spoiler ---

.yahu getirdikleri yan bölüm şakanın da ötesinde. bir tip wesenlerin antik ritüelleri varmış. bir tane bakire için kapışıyorlarmış. bu yani olay. normalde kimse kimseyi öldürmüyorsa kadın niye adamları öldürdü? ritüele karşı çıkıyormuş ve babası da asıl test senin içindi dedi ölürken, şimdi kadın ritüele neden karşı? kimseyle evlenmemek için mi öldürdü o kadar adamı? yoksa esas öldürülecek adamı mı korumak istedi hakkaten? öyle ise neden? adam öldürmeye karşı ise niye kendi öldürdü?

.böyle saçma sapan sorulara neden olan bir bölüm, cevabı da yok öyle saçma sapan komple işte.

.polisiyesi haricinde adalind ile nick yakınlaşması muhabbetine devam ediyorlar. aynı evi paylaşıyorlar, ağlayan bebeklerine bakıyorlar. duş sırası falan oluyor. nick'in gömleğini kullanıyor ama o kadar da muhtaç olmamak istiyor. işten bahsediyorlar, yetmiyor sarılıyorlar.

.adamlar absürtlükte sınır tanımıyor yani, ülen karın öleli daha ne kadar oldu? bu neyin kafası yani?

.yüzbaşı bir seçimden bahsetti, onun hikayesini de pek takip edemedim ama kraliyet işleridir, onu da tamamen unuttular öyle arkada kaldı hikaye, bir şey olduğu yok.

.bölüm bitişi trubel'in ağız burun dağılmış şekilde nick'in güya gizli mekana dalışıyla oldu. şimdi bu kızı diğerleri kullanmıyor muydu? başına ne geldi? kullanılıyorsa nick'e niye bulaştı? yerini nasıl buldu? telefonla arayacaklardı niye aramadılar? böyle cevapsız sorularla bitti bölüm.

--- spoiler ---