25 Kasım 2015

sleepy hollow s03e04:

The Sisters Mills

--- spoiler ---

.diş perisi muhabbeti ile vaktimizi öldürdü sleepy hollow ekibimiz. yaratığın tipi diğerlerine göre pek iyidi. şu klasik şeytan örümcek yürüyüşünden midir nedir bilmem insanda hafif gerginlik yaratabiliyordu.

.sadece çocuklar görüyor imiş? bunun neden olduğunu açıklamadılar ama ilkin kız kardeşinin üstünde yaratık gören bir velet ile başladı bölüm, sonra minik kız kardeşi komaya girdi, kendini suçladı falan derken pandora hatunu bir adet diş verdi niyeyse. yaratığı çağırsın da kardeşini kurtarsın diye mi?

.tam öyle yaparken icabod abimiz olaya daldı. yine geçmişten bir olay hatırladı. vakti zamanında çocukların ölümüne sebep olan bir olay varmış da dişçi görünümünde biri gelip çocukları kurtarmış falan filan.

.gümüş nitrat ile yaratık görünür olabiliyormuş, onunla daldılar. ilk abbie hazırlıksız yakalanıp yatağa düştüydü, ikincisinde icabod ile jenny canavarı hallettiler ve bölüm bitti öyle. diş perisini öldürdüler şimdi dişleri kim toplayacak demediler, masallar falan hep kötü karakterlerden çıkıyor meselesine de dokundurma yaptılar.

.icabod abimiz de dişçiye gitmemişmiş, bölümü onun dişçi rahatlaması ile bitirdiler. o kadar teknolojik gönderme yaptıktan sonra dişçiliğin gelişimi mi kalmış? ya da buna mı inanmamış yani? 

.komiklik dozunu daha artırmaya çalışıyorlar sanki, devamlı bir komiklik zorlamaları oluyor. eskiden daha üstü kapalı daha komikti, şimdi pek öyle değil gibi ama yine de eh işte insan alışıyor bir yerden sonra.

--- spoiler ---