17 Kasım 2015

the walking dead s06e06:

Always Accountable

--- spoiler ---

.hikayeleri bölerek devam ettiriyorlar. daryl, abraham ve sasha zombileri götürmeleri gerken mesafeye kadar götürüp güzel güzel geri dönerken baskına uğruyorlar. lan bu kadar insan ne arıyor aynı bölgede? nasıl karşılaşmıyorlar? tamam uzak bir yerdi falandı filandı ama işte pat diye böyle işlerin olmasına uyuz oluyorum.

.neyse işte hikaye çıksın hesabı böyle bir olaya girişiyorlar. ölen kalan yok allahtan. daryl yere düşüyor kaçıyor. abraham ve sasha ateşe karşılık veriyor, hepsini öldürüyor falan. o kadar mermiden bir tanesi öldürmüyor bizimkileri, allaha şükretmek lazım.

.bundan sonrası artık herhalde dharma meselesi midir nedir? daryl ormanın içinde üç kişi ile karşılaşıyor. yüzünü göremediğimiz bir liderin topluluğundan kaçıyorlar. güvenlikleri için her şeyleri yaparlarmış. bunlar kimse sonraya saklıyorlar herhalde çünkü konunun bunlarla hiç alakası yok şu an, esas hikaye evlerinde...

.üç kişi topluluklarından kaçmışlar, daryl'i onlardan zannediyorlar bağlıyorlar ama daryl kurtuluyor. derken kızın insülin iğnelerini görüyor. yufka yürekli daryl geri dönüyor. kaçmalarına yardım ediyor ama motorsikleti görünce silahı tekrar kafaya doğrultuyor. yayını da alıp dımdızlak bırakıp kaçıyorlar.

.bu da olacak iş değil yani koskoca daryl'i kazıklıyorlar. zaten yanlarındaki şeker hastası kızı da çerez niyetine zombiye yedirmişlerdi. öyle iş olsun diye olaylar gelişiyor işte. neyse daryl ortada öyle kalmış iken ikinci kez gördüğü kasklı zombiyi görüyor, araç kullandığını falan anlayıp gizlediği aracı buluyor. hem petrol aracı hem çalışan araç. bir taşla iki kuş misali.

.diğer tarafta pek bir şey olmuyor. sasha ve abraman bir eve gizleniyor. arkalarında bıraktıkları işaretlerden de daryl onları buluyor, evlerine dönerken telsizden rick bu sefer imdat çağrısı yapıyor. geçen bölümlerde kapıyı açın diyordu. rick'in sesi ile bitiriyoruz ya hayırlısı bakalım.

.abraham'ın psikolojisi meselesi garipti de pek bir şey anlamadım. zombi öldürme müptelası mı olmuş yani? bazuka ve puro olayı süperdi. almaya uğraşıp zombiye bağırması sonra omzundan yırtılıp aşağı düşen zombi ve hediye bazuka bırakması falan, gülümsetti. dedim bazuka ile düşecek de ortalık patlayacak falan. abilerimiz başka şeyleri vurguluyormuş.

--- spoiler ---