16 Kasım 2015

once upon a time s05e07:

Nimue 

--- spoiler ---

.olacak gibi, oldu gibi. merlin ve karanlık olan hikayesini pek beğendim. ilk karanlık olan nimue adlı yavuklusu imiş. her şeyler merlin'in başının altından çıkmış. eh bu kadına ne ara bu kadar vuruldun? içindeki intikam alacak kişiyi göremedin mi diye sorarlar adama?

.ona dair bir şey göremiyormuş, ilk geldiği zaman böyle demişti ama bunun nedenini açıklamadılar. merlin kutsal kaseden içen seçilmiş kişi, nerden kaçıyorlar? orası belli değil ama çölün ortasında kutsal kaseden içip adam oluyor, ölümsüz oluyor, yeşillik getiren oluyor.

.buralar giriş kısmıydı zaten fazla üstünde durmamışlar ama karanlık ve ışığın doğuşu gibi bir şey. merlin tek başına anlamını kaybetmiş, nimue için her şeyden vazgeçmek için kutsal kaseden bir kılınç dövmek istedi. derken maskeli tip geldi, o da kutsal kaseyi arıyordu. ararken nimue'nin köyünü de kesmiş biçmiş.

.nimue'yi yakaladı ve hop öldü. tabii o kadar kolay ölüyorsa ölmemiştir diyebiliriz. hatun kutsal kaseden içmiş de şimdi içmek nedir? sıvının önemi yok mudur? bir şeyler doldurup içtiğini gösterdilerdi. ölümsüz olmuş, sonsuza kadar mutlu mesut yaşayabilecek iken intikam almaya meyletti. adamı öldürünce de karanlık olan oldu. hamdoldu.

.en baştan beri mi böyleydi? içten pazarlıklı kadın meselesi mi yapmışlar? merlin nasıl bunları göremedi? engellemek için camelot diyarında yaptıkları planlar hep boşa gitti. şu zelena'nın ihaneti ya da işlerin gidip onun önerisine bağlanması pek olmadı ama hikayede tutuyorlar işte.

.arthur kılınç ile merlin'i kontrol altına aldı. emma merlin'i öldürmedi testi geçti falan filan ama camelotta merlin kontrolü kaybedince işler karışmıştır. emma da oradan itibaren buraya gelmiştir.

.bu hikayeyi anlattıktan sonra emma'nın excalibur'u birleştirme olayına geldik. tüm karanlık olanlar pek gurur duydu. merlin kılınca dokunma dediydi, onu hatırlayıp karanlığı bile dizginleyecek büyük ruh falan olacak sandık ama öyle olmadı. muhtemelen tekrar buna gelirler. emma kendi kendine karanlık olanı bastırır. hem iyilerden olur hem karanlık olanın büyüsünü falan kullanır hehe, yok lan öyle bir dünya. hikayeler zaten öyle değil. bakalım böyle hallaç pamuğu gibi attırmaları hoş oldu, izlemesi keyifliydi.

--- spoiler ---