16 Kasım 2015

The Originals s03e06:

Beautiful Mistake

--- spoiler ---

.fena değil. en azından kardeşler arası muhabbete geri dönmediler. ortak bir düşman yarattılar. amaçları da kökenleri öldürmek değil de hapsetmek imiş. aslında en mümkün çözüm bu, başka türlü bir saçmalık yapacaklar diye korkuttular.

.elijah ile klaus atışmasına geçmediğimize de sevindim. geçen bölümde varsın savaşalım dedikten sonra düşmanların ortaklık kurduklarını öğrenince medeni insanlar gibi oturmuş konuşmuşlar hehe. freya da ağır abla oluyor aslında ya bir rebekah'ı kurtaramadı. ilk gelişinde süper cadı şeklinde geldiydi, şimdi bir cadı tokatladı bunu.

.neyse esas olay rebekah'ın büyücü bedenini dakkasında harcaamaları, kendi bedenine geri dönmesi (ki bu olmayabilir diyorlardı) daha sonra köken vampire karşı yine toplaşıp paketleme çalışmaları, freya'nın gelip kurtarması, elijah'ın geri dönmeye ikna etmesi falan derken böyle şeylerdi.

.klaus aurora denen kadınla takılmaya devam ediyor. kartları o elinde tutuyor gibi görünüyor. dünyadaki tüm vampirler, üç tane vampire mi dayanıyor? kol öldüğü vakit herkesler öldü mü yani hakkaten? geri gelince ne olacak peki?

.bir de o hikaye vardı. geri getirecekler mi? büyüyü bulmuş rebekah hatunu ama bu yüzden yakalandı. sonra da eskiden kullandıkları hançere benzer bir hançer ile paketlendi. öldürmeyen ama durduran hançerler falan nerdeydi? bu yeni bir model gibi ama işte gerekince çıkartıyorlar.

.cami meselesi de bu sefer büyülü objeler bulma hikayesine dahil edildi. dedektif ile muhabbetleri fena değildi. saçma sapan yakalandıktan sonra lucien salağı aldı bunları evine getirdi, değişik bir işkence ile istediğini aldı.

.cengiz han'ın işkence müdürünü de gördük. böyle öldürmelik sağlam tipler getirmeleri iyi oluyor aslında. hayley'i takip ediyordu. iyi güzel de bu tipi hayley nasıl paketledi peki? elijah tam vaktinde yetti, başka türlüsünü beklemiyorduk zaten. herkesleri öldürebilecek bir silahtan bahsettiler, bu durumda tüm kökenleri hapsetme planı yanında tristian salağı da böyle bir plan yapıyor diyebiliriz.

--- spoiler ---