15 Kasım 2015

once upon a time s05e06:

The Bear and the Bow

--- spoiler ---

.rumple'dan kahraman olayını hiç beğenmedim ama abimizi dizide görmek için her türlü razı olduk. adama exlacibur'u çıkarttırdılar lan daha ne yapsınlar? vakti zamanın karanlık olanı şimdi kahraman oldu ve artık yettim gari diyor emma'ya... o da kasaba kahraman kaynıyor düdük makarnası falan diyor. böyle dialoglar işte.

.merlin salağı sinbad rolündeki tipti değil mi? yeni hatırladım ve hiç uymamış. her türlü rahatsız ediyor. o kadar yüce büyücü ama karanlık olan yine ortadan kaldırmış elemanı. ne zaman kazanacak? şaka gibi sesli görüntülü mesaj bırakmış, bir isim söylüyor onu bulun diyor. süper gerçekten, maceramız böyle gidecek.

.emma'yı kurtarabilecekler mi? henry'nin kalbini onaramazlar belki ama emma affeder nasılsa diyor. karanlık olanı nasıl zapdetti ise benzer şekilde başkasına aktarsınlar işte. neyle mücadele ediyorlar böyle? neden kısayol düşünmüyorlar?

.yan konumuzda kısmen şiveli okçu kızımızın hikayesini de görmüş olduk. geçmiş hikayesinde krallığını geri alma yolu, süper ok atışları ve halkının tekrar onu kraliçe olarak benimsemesi gibi olaylar vardı. aman da aman dedik.

.ayı olup ortalığı dağıtmak yerine okuyla hizaya getirdi. gerçek hayatta ise rumple topuklarken belle için çıktı geri geldi. ayı ile yüzleşti ve ağzına sihir torbası atıp kahraman oldu. bu kadar basit miydi?

.bunca zaman korkak rumple meselesinin üstünde durup da iki dakkada kahraman yaratmaları çok saçma oldu, hele hele kılınç için rumple'ın neden gerektiğini açıklamadan bunu yapmalarına iyice uyuz oldum.

--- spoiler ---