18 Kasım 2015

once upon a time s05e08:

Birth 

--- spoiler ---

.güzel bölümdü de kanca için bu kadar dert çekmeye değer miydi diye düşündüm. vakti zamanın kötüsü, emma'nın yavuklusu falan ama neal vardı. üstüne geldi ve bu kadar büyük aşk falan biraz zorlama gibi...

.tabii bunun haricinde güzel ikilemler emma için, zorla olaylar karışmış. camelotta olaylar böyle dağılmış. tam excalibur birleşme safhasında kanca o kılınç ile yaralandığı için yamulmaya başlamış. yarası iyileştirilemez imiş.

.bundan dolayı emma kılınca kancayı bağlayıp onu hayatta tutmak istedi. bir karanlık olan yetmez gibi bu da ikinci karanlık olan yarattı da şimdi kanca hemen niye karanlık oldu. daha kimseyi öldürmedi. büyüyü kötüye kullanmadı, o konuda aceleci davrandılar.

.emma'nın planı da karanlık büyüyü yok edip kendisi ve kanca için sonsuza kadar mutluluk imiş. tabii ne mümkün, salak kötü cadımız araya girdi planları bozdu. işin aslı emma karanlık büyüyü bu hatuna zerk edip öldürecekmiş onu. ta oralardan işler karıştı.

.ahali geldi emmaya yapma etme kızım dediler, dinletemediler ama kancanın büyülü kancası ile kötü cadımızın kelepçesi çıktı ve olaylar diğer türlü seyretti. şu vakitten sonra iki karanlık olan ile uğraşacağız ne ala memleket.

.eh geliştirdiler, güzel drama bağladılar. aşk hikayesinin suyu çıktı ama sürükleyici oluyor böyle yapsınlar iyi geliyor. olayların birbirine bağlanması iyidi. merlindeki büyü falan ortadan kalktı mı şimdi? ya da kanca merlin kadar güçlü büyücü mü oldu?

.bu tür konulara cevap vermelerini temenni ediyorum. şu durumda herkesler şoka girecek. kahramanlar el değiştirecek, dünyanın tersi dönecek falan. 

.emma hala kimseyi öldürmediği için karanlık olmamalı, zaten timsah derisi değil de solgun bir şeye döndü. bunun anlamı o mudur yani? bunlar da karışık mevzular.

--- spoiler ---