15 Kasım 2015

The Originals s03e05:

The Axeman's Letter

--- spoiler ---

.hoppala yine kardeşler birbirine düştü hehe. lan tamam esas hikayesi bu ama soy olayını yine kardeşlere bağladılar. aralarını bozmalarını yine bu ilk dönüştürülen vampir kardeşler yapıyor gibi duruyor ama yine elijah'a güven, ihanet ve klaus'un kendini kaybetmesi meselesini ısıtıp getirdiler.

.bir farkla, elijah artık yeter dedi! hehe, sanki sezon sonunda boğazına sarılacak? sanki birbirlerini öldürecekler? yok öyle bir şey ama yine böyle ısıtmaları ve izletmeleri fena değil. idare ediyoruz işte.

.klaus babasını benzer şekilde suçlayıp öldürdüydü. kendi canavarlığını başkasına hesap edip böyle yapması da tekrar niteliğinde ama elijah sevdiği kadını elinden almışmış. aynını klaus da bin kere yaptıydı. zaten dile kolay binlerce yıl...

.şaka gibi tabii bin yıla aşk kalır mı? bin yıl ne lan? öyle laf olsun diye koyuyorlar. kokularcan böcüklerden bahsediyorlar. aurora dedikleri hatun kendini zorla dönüştürtmüş, klaus ile sonsuza kadar beraber olabilmek içinmiş, dönüştükten sonra hissizlik falan dramı yaşayan yok. insanlığını kapatma muhabbeti de yok, neyse ki bu vampir günlükleri saçmalığında kaldı. onun ürünü bu hikaye niyeyse daha oturaklı görünüyor.

.derken elijah ile karşılaşmış, o da ilk kez birini etki altına alıp kardeşini sevmediğini söyletmiş ve klaus'un kalbini kırmış. aman da aman ya... kıyamadım gözyaşlarına falan derken kardeşler yine birbirlerine düştü. üstelik soyların birbiri ile savaşı aslında göstermelik miymiş? tristian denen ile lucian denen ittifak mı yapmışlar? e peki neden? hani kökene ihanet olamazdı?

.davina ve cami mevzularına da geldik hamdolsun. ikisi de birbirinden saçmaydı aslında. davina hayley'e güvendi. mumu verdi. arkadaş olalım dedi. eski usüllerle yönetmeyecekmiş cadıları. çok mühimdi gerçekten.

.cami de salak saçma tutuklandı. lucien ile aşık atıyordu. sonra cinayetler üzerine kaldı. amcasından kalan eşyalar ile dedektif mekanı basınca da öyle inanılmaz saçma bir hikaye devam etmiş oldu.

--- spoiler ---