13 Kasım 2015

The Originals s03e04:

A Walk on the Wild Side

--- spoiler ---

.yav iyi güzel de ne oluyor? nereye bağlayacaklar? klaus ölüyormuş, kehanet buymuş. öldürecekler mi sanki? imkanı yok. bu iş bayatlamadı mı? onun yerine soy savaşı yapaydılar iyidi ama şimdi tekrardan klaus üzerinde bir muhabbet dönecek.

.neyse ki elijah rolünü artırmışlar. artist artist dolanıyor abimiz. vakti zamanında kurduğu topluluk gizli vampir topluluğu olmuş. pek güçlülermiş, falanmış filanmış. bu tarzda bir sürü film vardı. onlara gönderme gibi oldu.

.marcel salağını niye içlerinde istediler. klaus soyundan olan bir tek o varmış. soy savaşını durdurmak istiyorlarmış güya da şimdi bunu yapan lucien salağı mı? bu konulara giremediler. yoksa hepsini kızkardeş mi yapıyor nedir?

.bölüm sonunda elijah'ın balkon konuşmasında bir miktar bu açıklandı. kızkardeş de şehirde görüldü. kahin büyücü karıyı bu zehirlemiş. öyle zaten dizide ölüp giden herkesin eli ayağı düzgün, nerden buluyorlarsa bu kadar?

.cami ve davina yine yoktu. mevzular zaten bunları bağlamıyor. yan hikaye gibilerdi. esas hikayesi iyi olacak gibi geliyor insana ama dönüp dolaşıp klaus hikayesi yapacaklarsa o zor iş. tamam köken ailesinin hikayesi, tamam aile güveni muhabbeti falan da öldürmeyeceğiniz adama kehanet yapmayın ülen. game of thrones musun sen esas karakterini öldüresin?

.freya daha aktif, büyücülük işlerinden yumruklama işlerine de girdi. klaus ile arası düzeldi. ailelerine allah zeval vermesin de soyları kapışırken bunlar kendi aralarında takılıyorlar. dünyayı etkileyen topluluk kuruldu diyelim hala soy muhabbeti garip oluyor işte. elijah doğal lider olmalı ama şu vakte kadar fikrimiz yoktu.

.hayley meselesi de garip oldu iyice. öldükten sonra mı hiç bir kökene bağlı olmayan oldu? neydi bunun olayları unuttum vallahi. lider kurt falan ona lafım yok ama melez olduğu vakit klaus'a bağlı olmuyor mu? ne ara bağdan kurtuldu? hepsi kurtulsun madem?

.marcel'in kabul töreni fena değildi aslında da siz nere sherlock nere yani? kanını hayley ile zehirlemiş, elemanı böyle alt etmiş. esas olayı da çözmüş. gereksiz yere öldürmeyerek de testi geçmiş. yersek.

--- spoiler ---