13 Kasım 2015

supernatural s11e06:

Our Little World

--- spoiler ---

.sezon akışına aykırı güzel bir bölüm oldu. dokundurmaları falan güzeldi. metatron salağının olduğu bölümler hep böyle dokundurmalı oluyor. kendisi modern zaman edebiyatını olay yeri gazeteciliği ya da işte görüntüler dünyasına bağladı. eh medya içinde medya eleştirisi, iyi güzel ama tabii nereye kadar?

.zavallı bir insan olmuş diye castiel onu bıraktı ama işte bunu yememeleri gerekiyordu. tekrar güç kazanma meselesi olmaz mı? adam boru değil tanrının yazıcısı hehe.

.neyse asıl olay allah-tanrı meselesinde adamların bir kız kardeş bulması idi yahu... karanlık tanrının kız kardeşi imiş. evreni yaratmak için fedakarlık gerekiyormuş. o da ailesine ihanet etmek zorunda kalmış. yaratım için karanlığın yok edilmesi biraz dayanaklı bir şey olabilir ama kız kardeş nedir lan?

.nasıl bir tanrı inancınız var sizin ey supernatural ekibi? bu gidişle tanrı da gelsin bari diziye. baba rolü ile geldi gelecek dedik ama kız kardeşi zaten gelmiş. o vakit eski hesabı kapatmaya çalışan bu manyak güçlü kızcağızı nasıl durduracaklar?

.crowley yine döktürdü. yine ezildi yavrum yazık. baba rolüne büründü. kızını cezalandırdı falan derken dakkasında façasını bozdu. cehennemde olmayı sevmiyormuş. dünyada bir akıl hastanesi kiralamış. o bölümlere giren müzik fena değildi. bir de en son amaranın yürüme sahnesinde bilindik bir şarkı da iyidi.

.neyse bizim wincherster oğlanları crowley'nin mekanı buldu. şeytan dolu olabilme ihtimaline karşılık daldılar. sam yine adam öldürmeme muhabbetine geldi. şeytan bile olsa öldürmüyor falan derken birini harcamak zorunda kaldı. koştu kapıya dokundu ve uzayda asılı zincirli bir oda, bir işkence odası gibi bir şey gördü. bunun gördükleri de olay olacak ilerde herhalde. ne olduğunu açıklamadılar bir türlü.

.dean de içerde amara ile yakınlaşıyordu. ilk gördüğü tanrı yaratığı olarak dean'den mi etkilenmiş? ben mühür ile ilgili bir bağ zannediyordum ama öyle bir şey değilmiş. neyse ayak üstü sohbet, bıçağa davranamama bile, dean öldüremiyor işte kızcağız bariz bir şekilde ve ortamı terk ediş, dünyayı keşfe koyuluş. bundan sonra sezon sonuna kadar dünyayı keşfettirirlerse vay onların haline. bu kıvamda allah'ın kız kardeşi olarak devam ettirseler iyi olur diyorum.

.castiel iyileşme süreci, kanallara göndermeler, evden çıkış ve tabii metatron ile kapışmadaki castiel cehpesi muhabbetler de iyidi. netflix'den reality show'lara geçiş. havyar ile beslenemezsin falan filan, adamlar yazıyor arkadaş.

--- spoiler ---