12 Kasım 2015

grimm s05e02:

Clear and Wesen Danger

--- spoiler ---

.bu kadar olay içinde polisiye yaptılar dedimdi ama polisiyesi gelecek olaylar için bağlantılı imiş. tabii bu yeni tipler kimse, tutup çaldıkları parayı mı örtbas edememiş? para çalan bir şirket elemanı patronu tarafından yakalanır ve eleman patronu öldürür. bu kadar zaman yakalanan wesen olaylarından habersiz olması da garip.

.iki kişi öldürdü yalanı falan da pek uymadı yani polis teşkilatında grimm olduğu konulara aşina olduklarını falan nasıl bilmezler? bu kadar mı cahillermiş? neyse işte görünüş olarak cinayet işleyecek bir adam olmamasından yola çıkarak olaylar karışır.

.hank geçici yeni ortak ile olaylara dalar ama nick çağrılır. woge yapar görür ama uyarıları fayda etmez. elemanı götüren polisler ölür, bizimkiler peşinden gider ve başta aradığı kadınla ortak iş yaptıklarını öğrenirler. bir de adamlar simgelerini falan basıyorlar olay yerine, süperler yani.

.derken wu adamı öldürür, kadının yanına giderler bilgisayarlardaki verileri siliyordur. üstüne bir slogan ile pencereden atlar, gizli olana özgürlük imiş söylediği lafın anlamı. yine bir şeyler geliyor muhabbeti yapıyorlar da işte baydı artık bu da.

.nick'in adalind ile evine gelmesi çok acayip. evin satılığa çıkartılması iyi fikir. ne olursa olsun adalind ile bebek yüzünden bile iyi geçinmesi çok acayip. bunun neresini realize ediyorlar? (realize etmek de nedir yahu işte gerçek hayatta böyle şey olur mu diyorum)

.adalind iyilerden mi oldu? juliette gerçekten öldü mü? trubel nerde? satranç at taşı da trubel'ın idi yeni hatırladım onu. şimdi son görüntülerdeki kapının arkasındaki kimdir nedir? bu eleman kimin için çalışıyor? yüzbaşının olaylardan bilgisi var mı yoksa? diye sorulara cevap bekliyoruz.

--- spoiler ---