11 Kasım 2015

The Originals s03e03:

I'll See You in Hell or New Orleans

--- spoiler ---

.yahu yine aynı şeyler olmuyor mu? bu kadar name yapıyor herkesler ama aynı şey işte. aileden biri ihanet edecek derken marcel'e gitti konu. klaus ölümün benim elimden olmayacak dedi elijah'a. e zaten köken vampir olaylarının en başından beri bunlar oluyordu.

.lucien ve tristian yeni tipler. bir de kızkardeş var. kendisini tibetin dağlarında sakince tutuyordu ama kaçmış geliyor, hem de uçarak hehe. vakti zamanında lucien klaus'un ilk dönüştürdüğü kişi imiş.

.önce sevdiği karıyı çalmış ki kendisinin adı aurora, sonra bir sürü işkence görmesine sebep olmuş. su getirirken kanlar karışmış, iyileştirmiş. iyileşen lucien intikam almaya koşmuş tristian'ı öldürmeye ama infaz edilmiş. ölümden de döndüğü vakit pis vampir olup ortalığı klaus ile birbirine katmış.

.peki elijah niye tristian deneni dönüştürmüş? onu da açıklarlar inşallah? yoksa pek saçma ilerleyecek konu. bunların soylarından gelen vampirler birbirlerini yiyor. iş kökeni öldürmeye kadar gelmiş şimdi. kardeşlerin arası zaten limoni, lucien elijah'ı öldürmeye meyledebilirmiş. olay bundan ibaret imiş. sezon sonuna klaus lucien'i öldürür diyorum.

.cami meselesi de korunacaklar listesinde geliyor. salaklar kendi başlarına dedektifçilik oynamaya devam ediyorlar. geçmişin anılarını dinletiyorlar falan. analiz yapıyor hatun ama başka bir işlevi kalmadı.

.kahin kadın, kardeşlerin birlikte kanını emip kehaneti görmeleri falan da kar etmedi. güzel görüntüler iyi güzel de ne anladık kehanetten? marcel mi ihanet edecek yani? plan nedir? aile meselelerini soy savaşlarına yaymaları iyidi ama yine aynı mesele oluyor lan bu.

.hayley olayı da can sıkıcı hale geldi. jackson ile dövüşe sevişe bir hal oldular. öyle konudan bağımsız intikamlı, saçmalama şeklinde ilerliyorlar.

.davina'yı göremedik. son katliamdan sonra kafaları yer iki saat dram yaparlar sandımdı. sessizler şu an.

--- spoiler ---