6 Kasım 2015

the flash s02e05:

The Darkness and the Light

--- spoiler ---

.biraz toparladılar. zoom dünya ikiden wells'in kızını kaçırmış. o yüzden savaşmaya mı karar vermiş? dünya ikideki wells'in kötü adam olmaması gerekir. hatta bizim tanıdığımız wells'e karakter olarak hiç benzememesi gerekir. eh farklı yapmışlar ama yine gaz verme konusunda benziyordu. flash'a akıl vermesi de öyle benzerdi.

.dünya iki diye görüntüler de girmeye başladılar ne güzel işte. isimlendirme biraz salakça geliyor bana ama zoom'ın tüm evrenlerdeki tek hızcı olması meselesi komik. adam bu yüzden düşman kesilmiş, iyi güzel de yeni mi uyanmış yani?

.bu açıdan genel hikaye yeterli gelmedi gözüme bir türlü. wells'i de ne kadar tutacaklar bilmiyorum ama eski kadroya bir şekilde döndürelim diye takla atmışlar sanki. hani başka evrenden süper güçlüler gelsin ortalığı katsın karıştırsın iyi güzel de çok sallamasyon be böyle.

.şimdi yıldız ışığı saçabilen kızcağız olarak geldiler, dünya birdeki hali spor yazarı. dünya ikideki hali böyle. bu kadar nasıl farklı olabilmiş? bir temeli yok nasıl olsa sallıyorlar işte ama dr. wells hep dr. wells. ha onda yine hata, flash bunun tipine girdikten sonra çalışmalarını devam ettirse bile aynı insan gibi benzerlik olmaması gerekirdi.

.barry kör kör buluşmaya gitti. oralar güldürüyordu kısmen, cisco zaten dizinin en iyi karakterleri denebilir. hafif uyuz bir kişilik gibi görünüyor ama geyik bir tip. üstüne özel güç ve isim de verdiler ya tam oldu. hem teknoloji değilisi hem de titreşim alabiliyor. adı vibe...

.sadece dünya iki geçişi ile mi oluyormuş bu hadise? onun bile esasları belli değil. adamlar fazla sallıyor yahu. ilkin kızın gelişini bankada gördü. sonra dr. wells'in zorlaması ile maskeden tren istasyonunu gördü. doğru düzgün açıklasalar iyidi.

.dünya ikiden hızcımız, caitlin'in dibinin düştüğü yakışıklımız diziden ayrılıyor gibi. lazım olunca gelir nasıl olsa süper kahraman geyiği de çevirdiler süper oldu. zoom ile karşılaşma konusunda wells ile anlaşmazlığa düştüler. adamın sırları var dikkat et dedi ama işte iki kez kazıklanma peşinde bizim barry oğlanı. ben korkak değilim mavalı da okumasın. düne kadar altına ediyordu.

--- spoiler ---