5 Kasım 2015

supernatural s11e05:

Thin Lizzie

--- spoiler ---

.hayalet avcıları olarak başlayıp, insan işi olduğunu öğrenip konuyu amara'ya bağladılar. karanlık geliyor mesajı da hala devam ediyor. öyle sonra görüşürüz diyerek, şirinlik yaparak bizi kandıramazlar. gelsin madem. sezon finali gibi yapsalar sonra ne yapacalar tabii de işte maval okumasınlar.

.castiel ve crowley yine yoktu. giriş kısmında elli saat niye bunların özetini veriyorlar onu da anlamıyorum artık. kardeşlerin olduğu tekil bölümlerden, amara sezon için ortak sayılır. onun da rolü sınırlıydı. kalanlar yine tek bölümlük oyuncular. adamların cast'i ordu gibi zaten maşallah.

.seri katil takıntısı meselesi ve otel odasının düzenine tepki falan komikti bir miktar. fotoğraf çeken şişko eleman da yan karakter olarak iyidi. ruhu emilenlerin farklı tepki gösterme açıklamasını da tatmin edici bulmadım.

.ülen ruhsuz bir katil nasıl teslim olur? bunu görmek için falan diyor da yok artık daha neler. niye kurtardım bilmiyorum diyor, bir şey hissetmedim diyor falan ama hiç de ikna edici gelmedi bana. 

.kardeşlerin yakalanma meselesini o kadar çok yaptılar ki artık birinin başına bir şey gelse de kodum, gelmese de kodum diyor insan. 

.perili ev düzmecesini kim yapmış? onu açıklamadılar mesela. otelin sahibinin oğlunu falan unuttular açıklama yaparken. diğerlerini de üstünkörü açıkladılar. her türlü karanlık meselesi iş yapıyor. yan konuya böyle boca etmiş oldular işte. böyle yandan olaylarla devam edecekler yalnız. tabii adamlar onbir yıldır işleyen sistemi niye bozsunlar ki?

.bir de amara önceden ruh emince öldürüyordu şimdi niye öldürmüyor? bunu nasıl beceriyor? şeytanları falan yedi bitirdi. ilk emdiği insanlar da öldüydü, şimdi ortalığa ruhsuz seri katil salmak için mi böyle yapıyor? tanrıdan güçlü karanlığın kendisi tek tek insanlarla neden uğraşıyor?

--- spoiler ---