7 Kasım 2015

grimm s05e01:

The Grimm Identity

--- spoiler ---

.hızlı başladılar yeni sezona. juliette öldü mü? sanki ölmedi mi? ilk ölmüş gibi yaptılar ama ceset yok ortada ve fbi hatunu sanki juliette ile karşılaştı gibi oldu. şu an ortada yani ne olduğu. herkes öldü zannediyor ve ortalık karışık. 

.ilkin kimse inanmadı grimm kardeşimize, deli gibi davranmaya ortalıkta koşturmaya falan da başladı. neyse ki bu inanma muhabbetini çok uzatmadılar da bitirdiler meseleyi. 

.kalktı gitti, fbi hatunun evini bastı. kadını paketledi, baharatçı dükkanına getirdi. derken hop bebek geldi. adamlar aksiyon dolu giriş yaptılar ama öyle polisiye aksiyonu değil de ailevi aksiyon gibi oldu. 

.juliette'nin yası da pek tutulmadı. arada bir cenaze görüntüsü falan koydular. hayal görüntüsü idi. trubel ortalıklarda yok. hepsi karman çorman mesele öyle kaldı. 

.derken fbi hatunu nick'i yanında götürmek için ikna etti ve gizli mekane götürdü. buluşacağı kişiler öldürülmüş. kavga başladı ve kadın öldü. son nefeste klasik olarak bir şey diyemeden öldü gitti. bir tane satranç taşı verdi eline ve geliyorlar dedi. 

.ortamda pençe izleri ve bölüm sonunda da pençe izi ile bölümü bitirmiş oldular. sezonun kötüsü bu yeni kötüler? kraliyet falan mı? kimdir nedir belli değil? fbi ile takılen diğer eleman yüzbaşının adamlarındandı. onu da daha çok görecek gibiyiz ama taraflar bile belli değil. öyle geldi geçti bir bölüm. 

--- spoiler ---