3 Kasım 2015

once upon a time s05e05:

Dreamcatcher 

--- spoiler ---

.eh sonunda merlin hikayesine döndüler ama pek tatmin edici olmadı. merlin daha değişik olmalıydı sanki. hadi yaşlı değilse bile zenci meleziyle geldiler yahu. merlin hiç zenci melezi olabilir mi? 

.neyse fazla kafatasçı oldum sanki ama pek beğenmedim tipi. emma'yı bekliyormuş. karanlıktan kurtarabilirmiş. kılınca bulaşma da dedi ta ne zamandan beri. şimdi kurtarıcı olarak karanlık olan ise bunu nasıl pat diye kurtarabilir?

.ney ters gitmiş bunu sonra öğreneceğiz ama olayların henry meselesine gelmesini de pek sevmedim. merlin'i kurtaracak bileşenlerin son parçası geri çevrilmiş ilk aşkın gözyaşı imiş. ne kadar öyle naif bir şey olsa da yeterli gelmedi. milyon tane vardır bundan, bunun için gitmiş emma kendi oğlunun ilk aşkının kalbini söküp reddettirmiş çocuğu, başka çare yok ne demek arkadaş? çok saçma yani.

.rumple'dan kahraman olayı da benzer şekilde saçma. kasaba kahraman kaynıyor ama rumple ile uğraşıyorlar. sebep nedir? arthur zaten bir kere çıkarmıştı o kılıncı tekrar çıkarttırsa ya? bunu da doğru düzgün anlatmaları gerekiyor. yine de kırık fincanı görmek hoştu tabii, bizim rumple'ı topal olarak mücadele ederken görmek güzel.

.at meselesi de komik zaten bölümün çoğu henry'e gitti. gözyaşından itibarken de tekrar konunun merkezine oturttular ama bunca zaman zaten bu velet üstündeydi. emme karanlık olan olarak ışığın büyüsünü yok edecekse buna odaklansalar ya.

.henry'nin aşık olduğu kızın babası tanıdık yüz, bu diziye de sakallı hali ile gelmiş kendileri. maşallah dizi dizi geziyorlar.

.dreamcatcher ile nasıl hafızaları silmiş? bu olay neydi unuttum. eskiden pek bir muhabbeti döndüydü. emma'nın yavuklusu, henry'nin babası ile ilgili muhabbetlerde vardı ama detaylar kayıp.

--- spoiler ---