21 Kasım 2015

heroes reborn s01e10:

11:53 to Odessa

--- spoiler ---

.esas kötü erica hanım'ın planının o kadar da kötü olmadığını anlatmaya çalıştılar. tommy oğlanını ikna ettiyse işimiz var artık. evoların büyük kısmını kendi tarafına çekmeyi zaten başarmış. bunun nedeni gelecek kıyametten kaçış bileti vermek miymiş?

.matt abimiz tam kötü olmuş. milletin kafasını okuduğu yetmez gibi kilit altında tutmak, özel güçlerini kullanmak, öldürmek ile tehdit etmek falan derken adam sınır tanımıyor resmen. bu eleman ne ara bu kadar kötü oldu? bu konu hala çok havada kalıyor bence.

.geçen bölümden binlerce yıl sonrasına geçtiydik, bunun da bir nedeni yokmuş herhalde. o vakte gelecekte bir şehir kurmuş. kaçış planı, insanlığın kurtarılma planı da buymuş. tommy'i de böyle ikna ediyor kendisi. 7 milyar insanı kurtaramazsınız bu dünyanın kutuplarının değişme hadisesi çok büyük diyor. o yüzden kurtarılacakları seçen bir güç oluyor kendisi.

.katana kız zaman bükücüyü kurtaracak imiş de nedir yani? babası iyi mi kötü mü? onu da baştan beri hasta kızı ile kullanmışlar. hasta kızı da oyundaki kızın gerçek hali imiş. şimdi adam bunun görüntüsünde program yapmış iyi güzel de geleceğe nasıl geldi? babası mı yaptı tüm bunları? japon oğlana da özel bir görev verdi falan.

.noah melinda'yı aldı götürdü. chuck dizindeki eleman peşlerinden ayrılmadı. ısrarla yardım falan etmek istedi. derken bir fırtınanın ortasına düştüler. kız fırtınayı durdurdu. tommy de dedesini gelecekten geldi kurtardı. erica'ya inandı mı? inanmadı mı? orası belli olmadı.

.meksikalı, görünmez kadın ve şu özel güçlüler ile ilgili gizli topluluk beyin bükücümüzün tutsak ettiği insanları kurtarmaya gelmişlerdi. orada da olaylar gelişti ama pek bir yere varmadan bölüm bitti. mitoz zenci ordusu karşısında pek çaresiz kaldılar kaçtılar öyle.

.ağır aksak garip bir gidişe büründü. sakallı ve salak kız kardeşi öyle aralarında karakterlerine aykırı saçma konuşmalar da geliştirmeye başladılar. ne bileyim işte evo'ların kullanılması meselesinden nasıl uyanmıyorlar? kıra döke ilerliyor dizi. final konusunda pek büyük beklentim yok.

--- spoiler ---