22 Kasım 2015

american horror story s05e07:

Flicker 

--- spoiler ---

.iki hikaye ile devam ettiler. aslında hep iki hikaye vardı da diğerleri sallamaydı. ilkin vampir hikayesinin kökeni idi. lady gaga'nın vampir olma muhabbetini açıkladılar. vakti zamanında pek aşık olduğu bir oyuncu varmış. siyah beyaz sessiz sinemadan, sinema devrimine oradan ölümsüz kalmaya ve amerikan idolleri göndermelerine falan derken karısı ile birlikte lady gagayı pek sevmiş, topluca sevişmişler.

.aynı zamanda öldüler diye ortadan kaybolmuşlar. o sırada da bizim gaga hotel cortez'in sahibi ile evlenmiş. bu tipler vampir olarak ortaya çıktığı vakit de otelin duvarına gömmüş. bölümün girişinde duvar yıkılması ile ortaya çıkan tipler de bunlarmış.

.derken gaga, otelin sahibi tip ile konuşurken bunları öğrenir ve şaşırır. o sırada otelin yeni sahibi ile evleneceğini öğrenmektedir. orada güzel laflar söyler bizim şiveli, süper seri katil eleman.

.ilkin anlamadığım, bu salak gay model tipini başta gördüğündeki şaşırması idi aslında. adamın birerbir aynısı nasıl oluyor lan? görsek ikiz muhabbeti falan mı yapacaklar yani nedir? o veledi geçen bölüm öldürdülerdi. şimdi oyuncu boş kalmasın diye böyle bir olay çevirmiş gibi oldular.

.ikinci hikaye de şu on emir katili idi. dedektif kafayı yedi akıl hastanesine koştu gibi gösterdiler. ortalığı katmış karıştırmış ama deliller arasında bir akıl hastanesi görünce oraya yollanmaya karar vermiş.

.planlardan sonra oradaki bir kızcağıza ulaşmayı kafaya koymuş. kızcağız da gaga'nın ihmal edilen çocuklardan vampir yaptığı kızlardan imiş. on emir katilini kendisi bizzat görmüş. katil otelde imiş. götüreceğim falan derken kendini tırın önüne attı ve bölüm oralarda bitti. 

.şimdi gaga'dan da eski vampir çift ile falan takılacağız. vampir hikayesin iyice karıştırmış oldular. süper seri katilimiz ile kapışacaklar falan mı? toplamda hikaye nereye gidiyor yine orası belli değil.

--- spoiler ---