27 Ekim 2015

the walking dead s06e03:

Thank You

--- spoiler ---

.yahu iyi bölümdü de şimdi glenn öldü mü yani? inanamadım. böyle bir karakteri öldürmemeleri lazımdı lan. daryl'den sonra en sevilendir belki ne bileyim. vicdanın sesidir, falandır filandır. şimdi arkada adam bırakmama için mi öldüler? ne yaptılar ben anlamadım.

.hele o kaçış sahnesi, bakkal yakalım muhabbeti. başka yakacak ev bulamamaları. koşar adım zombilerden kaçış ve mal gibi çıkmaz bir yere girmeleri. hepsi yanındaki tipin suçu değil miydi? adamın sonu oldu resmen. üstüne son anda hadi güzel bir jest ile teşekkür edip kafasına sıktı tamam çok iyi... de arkadaş niye tutuyorsun kafası patlamış adamı? niye birlikte düşüyorsun? bir yerlere atlar kurtulur sandım. son ana kadar bekledim. barsakları görene kadar inanmadım. hala o diğer elemanın barsakları diyorum çaresizce, ölmüş olamaz diyorum lan.

.de ölmemişse inanılmaz saçma olur. tepede merdivenler vardı, oraya ulaşacaklar sandım. kamera bir ara oralara gitti ama bir türlü olmadı. öldürmeyen allah bu sefer fena mı öldürdü ne oldu? bu nasıl senaryodur? öldürdüklerine yandık, bu şekil öldürmeleri daha bir sinir bozucu ama bir o kadar etkili oldu. garip hislerde bıraktılar beni. 

.şu arkada adam bırakmayız muhabbeti ile bunu yapmasalar on numara bölüm olacakmış, oradan sinirlerimi gerdiler. bunca zaman arkada çok adam bıraktınız be abi, şimdi bırakmayacağız dediklerinizden kaçı kurtuldu? adam gibi kaçsalar yine aynı sayıda kişi kurtulurdu ve glenn ölmezdi işte. aklımın almadığı da bu, başka bir muhabbet yapsalar iyidi bunun yerine.

.yetmedi rick'e ne oldu? bölüm burada biter mi? arabası kesin çalışacaktır artık. onu da öldürürlerse dizi izlenir mi? n'aptınız siz? aklınızı peynir ekmekle mi yediniz ey senaristler? hehe, neyse seslendim rahatladım. rick'i öldüremezler, mümkünatı yok bunu yapamazlar. hele böyle pisi pisine hiç olmaz.

.bir muhabbet geçti, hepsini rick başımıza açtı diye. sonra bunu diyen eleman salak bir şekilde silahını ateşledi (böyle bir tipi yanlarına alarak büyük saçmalamışlar ya neyse) zenci tipi ayağından vurdu ve bölüm sonuna kadar onu omuzlarında taşıdılar. hani o da ölse haybeye herkes ölmüş olacaktı, ondan yaptılar herhalde bunu.

.neyse önceki bölüm ile sesler bakımdan iyi bağladılar. hala anlamadığım morgan abimiz nasıl bu kadar hızlı vardı? adamın kanatları falan mı var? araba mı vardı neydi? koşarak geldiydi sanki? bütün bölüm ter içinde koştular, topal mopal yürüdüler ama ancak sonunda ulaştılar.

.rick geri dönmek yok diye kaçan zombileri tekrar yola koymaya kalktı iyi güzel de bu kadar sayıda zombiyi nasıl kontrol edecekti? planını anladımsa arabolayım. adam intihar görevi falan mı yapmış nedir yani?

.bu ulaşmama geyiğini elli kere yaptılardı. ulaştırmak isteyince pat ulaşıyor ama ulaştırmayan allah ulaştırmamak istediğinde ise binbir türlü şey çıkıyor. geçen bölümden silahı kapan vahşi tip karavana güzel daldı, rick'in tepkisi de güzeldi. sonraki sahneler de pek iyidi. bitiş zaten çok fena, bakalım ne olacak devamında. adamlar coştu yahu.

--- spoiler ---