9 Ekim 2015

the strain s02e13:

Night Train

--- spoiler ---

.her şey iyidi güzeldi de şu zack meselesine çok ayar oldum. tamam nora'yı öldürün. tamam güzel sahneler de oldu ama niye böyle öldürürsün arkadaş? karşı karşıya gelsinler ve kaybetsin adam gibi, zaten kadın vampir, özel güçleri var. tutup tam annesini öldürecekken zack bağırır ve nora tekler, döner bileğinden kapar ve kadın meftah olur. inanılmaz saçma bu şekilde ve bu tarz saçmalığı devamlı yapıyorlar.

.bunun haricinde sezon finali için hem ölçeği büyütmüşler hem araçları büyütmüşler. trenden vapura, kamyon patlatmasından dövüşlere falan hepsi iyidi güzeldi ama işte karın ağrısı zack meselesine çok ayar oldum.

.kitap pazarlığı da pek hoştu. gerginlik ve muhabbetler çok iyidi. eldritch abimiz karının gazına geldi. son anda paraları geri geçti. lumen dedemizde kaldı. derken yine gerginlik ama zenci çetemiz olayı kontrol altında tutuyorlardı. kitap ile uzaklaşırken baskın basanındır hesabı ilk alman ve vampirler geldi.

.ortalık kızıştığı sırada bizim gladyatör ve ekibi daldı. tam bunları yakalayacaklar iken hep kamyon tam da lağım kapağının orada durmuş. meksikalı peşlerinden kamyona girmiş, kaçtıklarını görmüş ve bomba sesini duymuş. patlama anı ve tabii ki kimse ölmedi. limana çıktılar, vapura geçerek iken gladyatör ve ekibi damladı.

.efendi kitabı takip eder, senin intikamın için bu gereklidir diye ikna etti adamı da bunu baştan düşünmemiş miydi? nasıl tekrar ortak oldular? zaten bunların tarafında böyle bir adam olmazsa nasıl kazanacaklar orası da meçhul ya neyse işte tekrar birlikte çalışacaklar. meksikalı insanlığın tarafını tutmadı garip bir şekilde.

.gladyatör abimiz beyaz kan ve kırmızı kan konuşması ile insanlığın tarafında gibi ama bundan da tam emin değiliz. amacı sadece intikam olmalı. efendimize bir rakip olabilir mi kendisi diye düşündürüyor ama şimdilik böyle bir karşılaşma yapmadan bitirdiler.

.lumenin çevrisi ve insanlığın kendini beğenmişliği, dünyayı mahvetmesi üzerine bir gönderme yaptılar. eh güzeldi laflar, insan kesim merkezi de güzeldi. almanı zaten pek bir seviyoruz. sezon finali güzeldi de işte can alıcı noktasını çok kötü yaptılar.

.dedemizin zoraki gülümsemesi falan akılda kalıcı oldu. son hatıra pozu, noranın son pozu oldu. zack veledini görmeye devam edeceğiz orası belli oldu. salak anası aldı gitti çocuğu. şu zack hikayesi olmasa dizi bir kademe ilerde olurdu yemin ederim.

.eldritch abimizin yavuklusunun kalbini sökmesi falan da fena değildi ama bu kadın ne ara bu hale geldi? daha dün asistandı, şimdi efendi ile aşık attı ve sonu ölüm oldu.

--- spoiler ---