9 Ekim 2015

supernatural s11e01:

Out of the Darkness, Into the Fire

--- spoiler ---

.güya kendilerini eleştiriyor sevgili senarist abilerimiz. karanlığı biz saldık da değişmemiz lazım da insan öldürmemeliyiz artık da falan filan. tedavi bulacağım diye kendini hasta etmek ne demek? kendini korumadan nasıl tedavi bulacaksın? yayılmasından falan da bahsetmiyorum. inanılmaz saçmaydı bunlar.

.üstelik kardeşlerin birbirini koruma meselesinden dünyanın canını okuyup sonra bir avuç insanı korumak için yine sam'in hastalanması meselesine dönmek sinir bozucu idi. şu kardeşlerden biri ölse ne tatlı olacak. hala hayattalar, ölmüyorlar bir türlü. devamlı başlarına bir şey geliyor ve diğeri onu kurtarmaya çalışıyor. bıktık bundan arkadaş. on bir sezon lan, on bir!

.neyse ki crowley var, grup seks olayına güldüm. yardımcısının tavırları falan iyidi zaten. karanlığın geri dönüşü ve cehennemdeki lucifer ve michael muhabbeti de garipti. tekrar onları getirseler bu sezon hoş olabilir ama bakalım ne yapacaklar?

.şimdi karanlık ile dean bağlantısı nedir? mühürden hani kurtulmuştu? birbirimize bağlıyız olayı nedir? zamanın başlangıcından, tanrıdan önceki bir güçten bahsediyoruz. hep bağlıyız diyor da dean zamanın ötesinden mi gelmiş bizlere, hay allahım aşırı abarttılar. yetmedi kurtardıkları bebekte de benzer dövme vardı. şimdi bunlar bir güruh falan mı? yoksa karanlık diye gördüğü kadın bu bebek miydi? doğması falan mı gerekti nedir? bunlar belirsiz.

.castiel abimiz cadının büyüsünün etkisinde kuduz melek gibi ortalarda dolandı. bir şeylere zarar verdi kaçtı falan derken melek kardeşlerinden yardım istedi ama onlar da elemanı paketleyip bir yere götürdüler. onun olayı da belli değil, yine veda ettiler o iyi olmadı. bu hengame içinde tek bölümlere ve hayalet avına nasıl dönebilirler?

.tek tesellimiz en azından bu karanlık meselesini ilerletmeleri olur, tedavidir şudur budur arayışı ile bir kaç bölüm geçerse bile tek tek polisiye bölümünden iyi olabilir.

.karanlık meselesindeki kadın ve şerif yardımcısı kadın ne kadar kalıcı olur bilemedim ama yine de şu dizi için gereken kadın karakterler olabilir. ikisini de beğendim.

--- spoiler ---