9 Ekim 2015

american horror story s05e01:

Checking In

--- spoiler ---

.lady gaga gazı gelmiş sanki diziye. yeni sezon yeni umutlar. kanlı uçuk bir sezon olacak gibi. her sezonda acayiplikler bol ama işte bir önceki sezon işin bokunu çıkarmışlardı. esas kadrodan yaşlı sarışın teyzemiz ve sarışın oğlanımızı göremedik henüz. onları çıkardılarsa vay hallerine. baştan beri olan tiplerdi.

.şişko teyzemiz var ve önceki sezondan yazar hatun var. bir de true blood'dan tanıdığımız koca eşcinsel abimizi bu sefer transeksüel tadında bir şeye çevirmişler. adam hakkaten eşcinsel mi diye düşündürdüler.

.bir adet devasa otelimiz ve içinde gelişen türlü çeşitli manyaklıklar konumuz olacak gibi. hikaye oğlunu uyuşturucudan korumaya çalışan anne ile başlamış gibi görünüyor. lady gaga vampir tarzında bir tip. uyuşturucudan ölen oğlunu canlandırıyor falan herhalde. ne yaptığını anlayamadım. buna vesilen olan keş karı (önceki sezonun iyi karakteri yazar hatun kötü karakterde denebilir) da ölmüş olmalı ama o da canlı. hayalet falan mı var? fantastik kısmını henüz çözümleyemedim ama garip tabii.

.acayip cinayetler işleniyor. sağlam bir dedektif var. kendisi önceki sezonlarda görüldü müydü? görülmedi miydi? gözüm bir yerden ısırıyor ama nerden bilemedim. zaten yeni tiplerin hepsi ünlü tipler sanki. her biri tanıdık ama tam çıkartamadım artık affetsin oğlanlar.

.ilk isveçli kızların otele girişi ile başlıyor. güzel kız kontenjanı pek dolu gibi ama bilemedim bir tanesi öldü bile. diğer hatunu hatırlıyoruz zaten bir sürü yerden. onu da öldürürler fazla yaşatmazlar gibi. mesaj vermeyi de ihmal etmediler burada.

.dedektifin aile dramını uzatacaklar mı? geçmişine gittik. oğlunu lunaparkta kaybetmiş. kızı ile kalmış. pek seviyor kızını ama karısı evden kovdu gibi oldu. o da tabii ne yapsa beğenirsiniz? gitti bizim otelin 64 numaralı odasına yerleşti.

.acayip cinayetler ve herhalde otel olmasından bolca seks içeriği göreceğiz. kanlı sevişme sahnesi falan acayipti. bir de hafif yumuşak huylu keşin tekini sivri belden takmalı strapon ile haşat ettiler. adamların fantezisi kuvvetli yalnız. sağlam giriş oldu.

.girişteki müzik ve yumuşak huylu keşin sahnelerinde çalan müzik dikkat çekiciydi. bölüm bitişi de hotel california idi. şakalı göndermeli yapmışlar herhalde.

--- spoiler ---