10 Ekim 2015

heroes reborn s01e04:

The Needs of the Many

--- spoiler ---

.genel hikaye, dünyanın sonu falan bunlara devam ediyoruz. kuzey kutbunda namaz kılınır mı? kıblesi ne tarafa? görünmez hatun müslüman imiş. adamlar çeşni olsun diye müslüman karakter bulup da iki rekat namaz kıldırıvermişler. kuzey ışıkları ile oynayan kız aynı zamanda hayat verebiliyor. isa'nın kızkardeşi falan herhalde nedir gücü ben anlamadım ama herkesler onu arıyor. o da görünmez bir hatunla kaçışlarda. güneye iniyorlar yavaş yavaş.

.şunların hikayesini toparlayamazlarsa yine ilk heroes gibi dağıtırlar diyorum. onda da dünya yok olacaktı. popon kızı kurtar muhabbeti vardı devamlı ama sonra batırdılar. ilkin iyi sonra dağıtmaları ihtimaller dahilinde. şimdi dünya ölçeğinde olaylar güzel akıyor.

.noah ve molly meselesini biraz saçmalattılar ama sır o kadar büyük demek ki. noah esas kötü kadının kızı ile anlaşma yapıp tesise girdi, molly'i buldu ama molly silahını kapıp beynine sıktı. bildiklerini anlatmadı. anlatırsa her şey tehlikeye girer imiş. zaten baştan beri noah da bunun için beynini sildirdiyse neden hala bilgi arıyor onu anlamadım. ha bilmeden kurtaramayacaksa niye beynini sildirdi peki? bu da anlaşılmaz durumda.

.sakallı salak çok gözüme batmamaya başladı. noah yanında komik duruyor falan gidiyor yani. adamlar alıştırdı resmen. kız kardeşini arıyordu iyi güzel de bölüm sonunda gördüğü beyaz gözlü kızkardeşi miydi? eğer öyleyse kötü tarafa geçti demektir.

.evlat acısı çeken tiplerde ayrılık yaşandı. chuck abimiz gücünü karısına gösterdi o da geri gitti. hafif bir vicdan azabı şu bu derken şimdi mi aklına geldi diye sorasım geldi. çatır çatır adam öldürmüşlerdi.

.ışınlamalı veledin araba kazasından kurtulmadığı, annesinin de yaralandığını gördük. ha içerde kilitli kalmadı dışarı çıkardı. kan gerekince de bulup geldi ama yine annesi ile şantaj yaparak yakaladılar oğlanı. oynak gözlü şişko kurtarır herhalde artık bir şekilde.

.meksikalı tipimiz kendini iyice kahramanlığa adadı. giysiyi güncelledi. özel güçler kattı mekanik olarak. derken belalısı geldi mekanı bastı. pederi şokladı. özel gücünü pedere açıklamış, babasının da kahraman olduğunu öğrenmiş oğlanı yakaladı. meksikalı bunları kurtaracaktır kesin.

.japon tipler hala oyunda oynaşta. bu kızın dedesi mi hiro nakamura onu anlamadım hala. amerikaya geldiler ve kılıncı almaya çalışıyorlar. tesis önünde oyun fanları ile aktivite yapacaklar, hikayeyi orada bıraktılar. 

.sarışın kızcağız dünyayı tek başıma kurtaramam dediydi de diğerleri var dediydi müslüman olan hatun. diğerleri de işte şu anlattığım tipler. bunlar mı dünyayı kurtaracak allah aşkına?

--- spoiler ---