8 Ekim 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s03e02:

Purpose in the Machine

--- spoiler ---

.sezonun hikayesini bitirdiler yahu. simmons kurtarıldı, may dönüş yapacak gibi. en azından hunter ile ward peşine düştü. takım tam işliyor gibi. yeni üyeler falan da olacak gibi zamanla. hızlı güzel başlangıç ama daha sonra sadece hydra meselesiyle mi devam edecekler?

.ward'ın tam kötü olmasını hala kabullenebildiğimi söyleyemem. ilk iyi sonra kötü, sonra iyiye yakın kötü şimdi tam kötü mü? kafası karışık bir tip çıkıyor. hydra'yı da tekrar inşa edecekmiş. bunun için de hydra mensuplarının oğulları ile mi devam edecek? bizim takımın psikiyatristine yazılan oğlan ile devam etmiş oldular. may'i iyice çıldırtacaklar anlaşılan.

.asgardlı abimizi daha önce gördüydük sanki. ally mcbeal abimiz, özlemişiz yine kendisini. tatlı tatlı konuşuyor. onun vasıtası ile ingilterede taşla ilgili son çalışmalara gittiler. oradan da taşa titreşim göndermeyi keşfettiler de ülen ilk insan titreşim falan denemez mi?

.skye (daisy isim değişikliği güzel değil aslında ya neyse) titreşimi taklit etti ve kıl payı ile kurtuldular. şimdi makinayı tamire vakit olmadığından mı bunu yaptılar? eh böyle düşününce güzel. fitz'in dalması da güzel ama sonda göndereceklerdi. madem vakit yoktu niye sondaydı falan?

.neyse güzelce kurtardılar simmons hatununu, fitz rahat etti. artık sevişsinler de rahat etsinler yoksa ben böyle aşkın ızdırabını seveceğim az kaldı. kaç bölümdür sezon sonları falan ilanı aşktan, ölümüne kurtarmaya devam ediyor. yan karakterlerinin hikayesini abartıyorlar ama hoş oldu bu sefer.

.may'in babası falan sağlam adammış iyimiş güzelmiş ama oralarda sıkıldım bir miktar. zaten ben çıktım muhabbeti de saçma. bunun olmayacağını bilecek kadar tecrübeli ajan değil miydi kendisi? ward kapışması da çok banal olacak ama yapacaklar bunu anlaşılan. yeni örgüt ve acayip özel güçlüler falan da var. sırayla bunlara dalacaklar gibi görünüyor.

--- spoiler ---