8 Ekim 2015

the flash s02e01:

The Man Who Saved Central City

--- spoiler ---

.yeni sezon pek bunalımlı başladı. elli saat konuşmalar falan filan derken geçen sezonun sonunda ne olduğunu hayal ederek anlatmış oldular. şehrin tepesinde karadelik belirmişti. barry koşmuş deliğin çeperinde tersine dönmüş de kontrol altına almış. firestorm arkadaşlar da gidip patlatmış. patlamadan sadece yaşlı abimiz kurtulmuş. genç eleman ölmüş.

.sarı dedektif de öldüydü. esas ekipten iki kişi ölmüş gitmiş. barry yalnız şekilde suçlarla mücadele eder moda gelmiş. zoom adında biri radyoaktif madde emen atom ezici abimize flash'ı öldürtmeye çalışana kadar bu işler böyle sürmüş.

.ekip toplanmış, eksikler falan var ama işte yine herkesler tamam olmuş. caitln yine yavuklusunu kaybedip başka bir yere gitmiş. barry gidip onunla konuşurken mendilini çıkartırkan flash bellek yere düşmüş ve wells'ten kalan son görüntüleri izlemişler.

.ben de çok mühim şeyler söyleyecek sandım ama sadece babasını serbest bırakacak itirafı yapmış. aman ne mühim, ne sevindik.  ha pasta kesilirken çalan müzik fena değildi, bir onu not edeyim. gerisi güzel değildi.

.üstüne babası ben burada iken bu işlere devam edemezsin deyip bir nevi peygamberlerin babası ölür edası ile ortadan kaybolması da saçma oldu. bu kadar bölüm başlarda babasını kurtarma sözü versin sonra pat diye çıkarsınlar falan.

.asıl olay da bölüm sonuna geldi. dünyanız tehlikede diyen bir tip. baştan beri izliyordu bizim oğlanı. kendisi jay garrick adında bir tip. flash karakterlerinden biriymiş. şimdi bir flash dizisinde iki tane flash karakteri mi olacak? hangisi gerçek? geçmiş zamandaki tip mi diye tanıtacaklar?

.zaman yolculuğu ile sürecektir herhalde ama bakalım nereye varacak hikaye. wells'in tüm planları sona erdi yani? işte zaman paradoksu, sarı dedektif kendini öldürürnce ortadan kalktı ama sanki şu zaman gelecekten gelen biri için yaşanmamış gibi başarısızlığı belli değilmiş gibi geçtiler gittiler. ha o farklıydı şimdiki zamanla değiştirdiler farklı oldu falan diyorlar da başlarım öyle alternatif gerçekliğe.

--- spoiler ---